Спортната зала Колодрум в Пловдив стана полева болница за днес.

...
Спортната зала Колодрум в Пловдив стана полева болница за днес.
Коментари Харесай

Пловдивският Колодрум стана полева болница за ден

Спортната зала " Колодрум " в Пловдив стана полева болница за през днешния ден. Като подготовка при реакция за епидемиологичната рецесия се организира второ такова занимание, откакто в София такава болница бе ситуирана в спортната зала " Арена Армеец " .

В учението в Пловдив с логистична поддръжка участваха 80 военнослужещи и 15 единици техника от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски. Те бяха ръководени от полковник Костадин Добрев.

Тренировката включва приемане от държавния запас на кревати, дюшеци, възглавници и чаршафи, тяхното превозване и съоръжение на помещението, след което се прави стерилизация. При занятието са изпълнени всички противоепидемични ограничения за недопускане на разпространяването на ковид, разпоредени от Националния действен щаб.

Тренировките за разрастване на полеви лечебни заведения в спортни зали в регионални градове се управляват от Националния действен щаб и в тях вземат участие Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР