Спортната комисия в Добрич не успя да стигне до консенсус

...
Спортната комисия в Добрич не успя да стигне до консенсус
Коментари Харесай

В Добрич не се разбраха как да делят парите за спорт, бъдещето на Добруджа още е неясно

Спортната комисия в Добрич не съумя да стигне до консенсус за разпределението на парите за спорт в града. Това директно визира футболният Добруджа, който се е устремил към завръщане при експертите. Броени дни преди първия пролетен дуел в Североизточната Трета лига момчетата на Диян Божилов имат 41 точки в актива си и преднина от 8 пред втория Суворово.

По време на съвещанието на Спортната комисия ръководителят на Управителния съвет на " жълто-зелените " Николай Милков разгласи, че отборът се нуждае от 750 хиляди лв. бюджет за Втора професионална лига. В тази сума влизат покриване на разноските както за мъжкия тим, по този начин и за цялата детско-юношеска школа.

Милков съобщи, че клубът се надява на помощ от Общината в размер на 550 хиляди лв., като останалите 200 хиляди ще бъдат обезпечени от спонсори. Председателят на УС на " Дружба " добави, че към този момент има обещани 100 хиляди лв. от спонсори, като букмейкърска компания също е дала своето единодушие да поддържа финансово " жълто-зелените ", ако си подсигуряват място във втория ешелон.

Запитан какво би се случило с Добруджа, в случай че Общината не успее да обезпечи финансовата инжекция, Николай Милков косвено загатна за тежките мигове, които чакат навършващия 100 години през 2019-а клуб: " Мъжкият тим без школа не може, защото има избрани условия на БФС. Но школата без мъжкия тим може. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР