Спортната федерация на глухите в България има нов председател и

...
Спортната федерация на глухите в България има нов председател и
Коментари Харесай

Спортната федерация на глухите в България с нов шеф

Спортната федерация на глухите в България има нов ръководител и това е Николай Бозев, който досега беше неин изпълнителен шеф. Изборът за негово издигане в служба бе взето на Извънредното изборно заседание. Промяната на върха в централата е заради кончината на дългогодишния началник Николай Николов.

Регистрираните представители на клубове от цялата страна избраха с цялостно болшинство и новия директорски съвет, който ще бъде регистриран в съда и стартира дейна работа. В него като зам.председатели влязоха Сашо Йовков и Христо Станойчев. За членове доверие беше гласувано на Атанас Иванов, Йордан Божилов, Веселин Хрисчев и Михаил Пейчев.

“На всички към момента ни е доста мъчително и тъжно за гибелта на ръководителя Николай Николов, само че по закон трябваше да проведем това заседание, тъй като другояче не можем да вършим нито административна активност, нито спортна. Всичко, което съм научил от Николай Николов ще го приложа в работата си във федерацията. Честността и обичта към спортистите с повреден слух бяха главен приоритет на досегашния ни началник и това наложително ще продължи. Много работа ни чака и започваме незабавно по дилемите, които ни предстоят. Джудистите, борците и националите по карате водят подготовка за Европейски шампионати и сега са на лагер. Като цел съм си сложил да обиколя доста учебни заведения в страната където учат деца със слухови проблеми и да ги приобщим към спорта посредством клубовете в общините”, сподели новият ръководител Николай Бозев.

Първото огромно събитие отвън България за спортистите с повреден слух ще бъде от 5 до 10 октомври в Белгия на Европейското по джудо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР