Спортна зала, с обход, без филхармония не върви.Това каза премиерът

...
Спортна зала, с обход, без филхармония не върви.Това каза премиерът
Коментари Харесай

Цитат на деня: Спортна зала, с обход, без филхармония не върви

Спортна зала, с обход, без филхармония не върви.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов на кмета на Бургас Димитър Николов. Министър-председателят беше в региона, с цел да даде начало на построяването на обходния път на Поморие и да види до каква степен е стигнало построяването на " Арена Бургас ".

Докато Борисов разглеждаше градежа на залата, стана дума, че филхармонията има потребност от средства и той незабавно даде обещание два милиона лв. за нея. " Защото с изключение на за спорта и туризма, пари би трябвало да има и за просвета ", означи министър председателят.

Опит на представител на футболния клуб " Нефтохимик " да получи държавна помощ за тима обаче удари на камък. На изказванията, че футболът е безценен спорт, финансовият министър Владислав Горанов, отвърна: " Защо да е безценен футболът. Една топка коства 20-30 лв., в случай че някой желае да се забавлява, да направи бизнес. Топки за децата можем да дадем. Но пари от налози за професионален футбол няма по какъв начин да се дават ", заключи Горанов.

" Не сме готови душевен за такава помощ ", означи и Борисов. Според него е нужно да се създаде тактика за " нареждане на спорта ", тъй като в този момент, кой, където го срещне и желае пари.

Борисов уточни, че още преди година е предложил на футболния съюз едно огромно разискване, с присъединяване на министри, общини, клубове и управлението на БФС, на което да се разиска какво е нужно, с цел да има нов футболен триумф, като на международното в Съединени американски щати през 1994 година.

По-рано през днешния ден Борисов мина през Пазарджик, където откри уголемение на цех и Асеновград, където инспектира градежа на пътя за Пловдив и даде обещание начало на ремонт на шосето за Кърджали.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР