Спортистите и посетителите, които ще присъстват на зимната Олимпиада в

...
Спортистите и посетителите, които ще присъстват на зимната Олимпиада в
Коментари Харесай

ФБР призова участниците в Олимпиадата да използват временни телефони

Спортистите и посетителите, които ще участват на зимната Олимпиада в Пекин, би трябвало да оставят своите телефони вкъщи и да употребяват краткотрайно други устройства, до момента в който обитават в Китай, приканиха от ФБР.

Това е част от едно по-мащабно предизвестие по отношение на това по какъв начин разнообразни кибердейности могат да навредят на събитието.

Сред тях са и потреблението на рансъмуер и офанзивите за отвод на услуга.

От бюрото за следствие на Съединени американски щати също по този начин предизвестяват за злотворен програмен продукт, кражба на данни и инсталирането на "проследяващи принадлежности " на мобилните устройства.

"ФБР приканва всички спортисти да оставят персоналните си телефони вкъщи и да употребяват краткотрайни телефони, до момента в който са на Игрите, " се споделя в предизвестието.

От ФБР споделят, че не им е известна "някаква съответна опасност " против Олимпиадата, само че предизвикват сътрудниците да "запазят зоркост ".

От ФБР също по този начин допълват, че националните олимпийски комитети в някои страни също приканват спортистите си да не употребяват персонални телефони по време на Олимпиадата.

Предупреждението на ФБР идва, откакто сходно предизвестие към този момент насочи и Citizen Lab.

По-рано през месеца киберспециалистите от Citizen Lab направиха инспекция на формалното приложение за Олимпиадата, което присъстващите на нея би трябвало да си смъкват за следене на здравето по отношение на COVID-19.

В отчета от инспекцията се споделя:

От Китай отхвърлиха тези терзания.

Зимната Олимпиада ще продължи от 4 до 20 февруари, като към 3 000 спортисти ще се състезават в 109 разнообразни дисциплини. Параоломпийските игри ще продължат от 4 до 13 март.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР