Спортисти, известни личности, политици, футболни клубове и фенове от цял

...
Спортисти, известни личности, политици, футболни клубове и фенове от цял
Коментари Харесай

Светът скърби за Коби Брайънт!

Спортисти, известни персони, политици, футболни клубове и почитатели от целия свят скърбят след гибелта на великия Коби Брайънт . Един от най-хубавите баскетболисти в историята почина след злополука с хеликоптера си, който се разруши в Калифорния. На борда е била и 13-годишната му щерка Джиана Мария Оноре – Джиджи.

Според TMZ Sports те са били на път към Академия Мамба за баскетболна подготовка, когато е станала злополуката. Академията е наоколо до мястото на случая. По към момента непотвърдена информация, на борда е имало друга млада баскетболистка със своя татко.

Джиана Мария Оноре е втората по възраст щерка на Коби и брачната половинка му Ванеса. 13-годишната Джиджи има още три сестри – Наталия (17), Бианка (3) и Капри, която се роди през юни предходната година.

В един от най-интересните срещи от неделния ден Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс стопираха да играят за 24 секунди в респект на легендата. Спорна топка бе извоювана от първенеца Торонто, който не поде нахлуване. Възпитаниците от канадския град направиха по този начин, че изчакаха да изтекат 24-те секунди за офанзива, почитайки безспорната легенда на Лос Анджелис Лейкърс, който играеше с №24.

“Информациите са, че великият баскетболист Кобе Брайънт и трима други са починали при злополука с хеликоптер в Калифорния. Това е ужасна вест! “, написа президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Twitter.

„ Все още е мога да допускам “, написа Юсейн Болт, споделяйки видео в своя профил в Twitter.

„ Герой за мнозина, в това число и моя внук, извънреден спортист, който постоянно бе благ с мен и моето семейство”, написа актрисата Упи Голдбърг.

“Нямам думи, с които да изразя болката, която изпитвам от тази покруса да изгубя моята племенница Джиджи и моят брат Коби Брайънт. Обичам ви и постоянно ще ми липсвате. Моите съболезнования към семейство Брайънт и фамилиите на останалите починали на борда. Лошо ми е”, не скри болката си Шакил О’Нийл.

“Ти бе доста повече от популярен състезател, скъпи Кобе Брайънт! Научих доста от връзката ни. Ще изтрия черновата тъкмо в този миг, тази книга загуби своя смисъл”, показа световноизвестният публицист Паулу Коелю.

“За мен бе наслаждение да те срещна! Шампион на и отвън терена”, написа италианската легенда Франческо Тоти.

“Нямаме думи да изразим какъв брой сме шокирани да научим за трагичната гибел на един от най-великите спортсмени и почитател на “росонерите”, Коби Брайънт. Нашите мисли са със фамилията му и с всички наранени от този драматичен случай. Ще ни липсваш вечно, Коби”, написаха от Милан.

“Шокирани сме от новината за гибелта на Коби Брайънт, спортист за образец на терена и отвън него. Нашите най-искрени съболезнования за неговото семейство и за околните му. Почивай в мир”, написаха от Барселона.

“Нашият клуб би желал да изрази най-дълбоките си съболезнования към неговото семейство и другари, към фамилията на ЛА Лейкърс и на НБА след трагичната гибел на Коби Брайънт. Почивай в мир, легендо”, споделиха от ПСЖ.

От Борусия Дортмунд също се причислиха към съболезнованията: “Дълбоко сме натъжени да научим за гибелта на Коби Брайънт. Нашите мисли и молебствия са със фамилията му и с неговите другари. Завинаги легенда”.

„ Отвъд опостушително… огромният ми брат… Не мога, просто не мога да допускам “, бяха думите на Пау Гасол.

“Сърцето ми се къса от тази вест, ти бе същинска легенда и същински другар. Почивай в мир Коби Брайънт. Моите мисли са със фамилията и децата му”, показа тъгата си Тони Паркър.

“По дяволите, почивай в мир, Коби”, сбит бе Тим Дънкан.

Шесткратният първенец в NBA Скоти Пипън показа: „ Шокиран съм! Дори не мога да опиша с думи. Това е необикновено печален и драматичен ден”.

Легендарният Карим Абдул-Джабар показа във видео послание: Повечето хора ще запомнят Коби като необикновен спортист, който въодушеви цяло потомство баскетболисти. Аз обаче постоянно ще го помня като човек, който бе доста повече от един спортист.”

“Съсипан съм да науча новината, че моят другар Коби Брайънт е умрял. Молитвите ми са с неговата брачна половинка Ванеса и с децата му, както и с цялото семейство на Лейкърс”, добави Денис Родман.

„ Всички в Реал Мадрид за извънредно тъжни от гибелта на Коби Брайънт, легенда на баскетбола и международния спорт. Клубът би желал да насочи своите съболезнования на фамилията и приятелите му за тяхната загуба, която шокира света на спорта”, написаха от Реал Мадрид на формалния си уебсайт.

Към молитвите и съболезнованията се включиха още редица звезди като Лука Дончич, Икер Касияс, Неймар, Микаела Шифрин, Линдзи Вон, Том Брейди, вкючително и хора отвън спорта като Фърги, Упи Голдбърг, Фарел Уилямс и доста други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР