Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова приключи

...
Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова приключи
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова отпадна от Аустрелиън оупън още в първия кръг

Спортист №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова завърши присъединяване си на Откритото състезание на Австралия след загуба в първия кръг от Су Вей Сие с 5:7, 2:6. Цвети пропусна да завоюва първия сет, а във втория беше надиграна от 34-годишната тайванка, която действаше доста устойчиво от дъното на корта.

Пиронкова преодоля квалификациите, с цел да стигне до главната скица на шампионата в Мелбърн. Тя влезе в мача против намиращата се на 68-о място в международната класация Сие като любимец, само че не можа да покаже същинските си благоприятни условия.

Двубоят на Цвети трябваше да стартира към 03:30 часа българско време, само че се забави, тъй като преди този момент на същия корт Гаел Монфис и Емил Руусувуори играха пет сета. Финландецът сервира една от изненадите в първия ден на шампионата и отстрани атрактивния французин с 3;6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3.

Началото беше съвършено за пловдивчанката, която завоюва откриващия гейм на нула, а незабавно по-късно направи пробив. Това обаче не смути опитната Су Вей Сие. Представителката на Тайван незабавно върна пробива, а по-късно изравни за 2:2.

Азиатката изчакваше неточности на Цвети и тази тактичност ѝ носеше триумф. Тя осъществя нов пробив, последван от четвърти следващ гейм в нейна изгода. Пиронкова понижи изоставането си на 3:4 и на собствен ред сложи съперничката си напрегнат. Българката пропусна 3 брейкбола, само че неточност на Сие и даде четвърти късмет, който тя употребява.

Двете си размениха по един експресен гейм, преди самодейността още веднъж да мине на страната на Су Вей Сие, която проби за 6:5. Началният удар на тайванката и обезпечи две лесни точки, а бекхенд на Пиронкова в мрежата постави завършек на сета.

Проблемите за Цвети продължиха и при започване на втората част. Липсата на вкаран първи сервис я сложи в сложна обстановка и тя не можа да се измъкне, допускайки четвърти пробив от началото на дуела. Няколко положителни ретура направиха по този начин, че Пиронкова беше покрай равнене на резултата още в идващия гейм, само че Сие показва повече точност в дългите разигравания.

Българката се изнерви, стартира да пресилва ударите си, а следствията от това не закъсняха и тя изостана с 0:3 след още един пробив. В идващия гейм нашето момиче поведе с 0:30, само че Су Вей Сие отново откри метод да завоюва подаването си.

Пропадането беше спряно с гейм за 1:4, само че изоставането бе прекомерно огромно, а и играта на Пиронкова изобилстваше от неточности. При 5:2 Сие сервира за мача и го завърши с ас по правата. В идващия кръг тя ще срещне победителката от мача сред Бианка Андрееску и Михаела Бузарнеску.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР