Спортист (Своге) завърши есенния дял във Втора лига със силен

...
Спортист (Своге) завърши есенния дял във Втора лига със силен
Коментари Харесай

В Своге се надяват на подценяване от Лудогорец

Спортист (Своге) приключи есенния дял във Втора лига със мощен заключителен взлом, в който записа 7 победи и 1 тъждество. Тимът ще започва пролетната акция на 6 точки от водачите Локо София и Пирин, а четвъртата позиция, на която зимува, дава опция за офанзива на елита, защото намиращите се пред тях Лудогорец II нямат право на промоция. Наставникът на " шоколадите " Ивайло Василев приказва пред " Тема Спорт " по отношение на упоритостите и дали клубът е подготвен да мери сили с най-хубавите.
Г-н Василев, зимата като че ли пристигна в несъответствуващ миг и прекъсна доста мощна серия на Спортист Своге?

- Надявам се, че през пролетта ще продължим с позитивните резултати. Проведохме добра подготовка. За страдание в някои мачове не видях това, което желаех, само че там казусът бяха метеорологичните условия. Срещу Царско село, когато загубихме с 0:3, играхме при мощен снеговалеж, а против Лудогорец II вятърът не разреши на двата тима да покажат опциите си. Смятам обаче, че свършихме добра работа. Отборът е заздравен с няколко нови попълнения. Добре квалифициран физически е и в този момент остава да почистим някои тактически елементи.

Стартирате в мач за купата с Лудогорец на 11 февруари, само че в Разград, а по-късно ви предстоят доста тежки дуели с Локо София и Миньор...

- Мачът с Лудогорец е бонус за нас, който ще ни разреши да сверим часовника и да премерим сили с най-хубавия тим в България. Излизаме необременени и с малко подценяване от тяхна страна се надявам да хвърлим бомбата в конкуренцията. След това в действителност идват тежките мачове, които ще ни покажат дали сме подготвени да мечтаем за класиране в тройката. Локо София е доста добър тим, а и Миньор, въпреки на нежелана позиция сега, направи постоянна селекция. Привлякоха Борис Галчев, който е съществено име, и съм уверен, че напролет перничани ще имат ново, доста по-добро лице.

Защо се съгласихте да домакинствате на Лудогорец за купата в Разград?

- Преди 2 седмици нашият стадион бе потънал под вода и към момента не е подготвен. Не сме сигурни, че ще е подобаващ за игра и тогава. Затова предпочетохме мачът да се реалокира в Разград. Смятам, че изискванията там ще оказват помощ и на нас да разгърнем капацитета си.

С оглед на класирането, отхвърли на Кариана и невъзможността на Лудогорец II да играе в елита, нямам доверие, че в Своге не се приказва за елита. Готов ли е клубът, или в случай че стане " напечено ", ще биете отбой?

- Не, няма да се откажем непринудено. Все още не са водени диалози какво ще се случи, в случай че се класираме в Първа лига. Нашата цел в този момент е да побеждаваме във всеки мач. Предстоят сложни борби. Пирин разполага със спортно-технически капацитет, организация и база, които ги открояват. Локо София и Хебър също са мощни тимове, които ще създадат всичко допустимо да се класират. Ние обаче също ще преследваме по-предно класиране.

Локо София се укрепи с досегашния нападател на Спортист Григор Долапчиев. Защо се стигна до раздялата с него?

- Той имаше контракт до зимата. Аз бях доста удовлетворен от неговото показване в последните мачове, само че той реши, че ще потърси ново предизвикателство. Радвам се, че успяхме да запълним празнината, оставена от него, с привличането на двама млади централни нападатели - Валентин Йосков от ЦСКА 1948 и Владислав Цеков от Кариана.

Как ще коментирате обстановката във Втора лига, където единствено за няколко месеца 2 тима (Витоша Бистрица и Кариана) отхвърлиха присъединяване, а Дунав даже не стартира шампионата?

- Неприятно и тъжно е. Това пречи и от спортно-техническа позиция на другите тимове, чиито темп се нарушава. Чест прави на хората в Нефтохимик, които вършат всичко по силите си да не престават с присъединяване си. Трябва да се вземат ограничения, форматът е добър, само че преди началото на всеки шампионат би трябвало да се желаят някакви гаранции, че клубовете са подготвени да завършат акцията. Дано се усъвършенства и инфраструктурата, с цел да стане Б група по-атрактивна и от телевизионна позиция.

Каква е вашата прогноза за крайното класиране?

- Не ми се искаше да го споделям на глас, само че ще го направя - Пирин, Локо София, Спортист Своге. Дано тези, които се качат следващата година в елита, съумеят да изградят нужната организация и да не са просто боксови круши.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР