Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков

...
Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков
Коментари Харесай

Везенков: Не отивам в НБА заради идеята

Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков се насочи към Съединени американски щати, където ще се запознае с новите си съотборници и управлението на Сакраменто Кингс.

Баскетболистът бе безапелационен, че не отива в НБА поради концепцията, а да успее и да се потвърди.

Везенков също по този начин призна, че ще има потребност от време за адаптация към новите провокации. И съобщи, че към този момент стартира да привиква с мисълта, че е част от най-силната баскетболна лига на планетата.

" Първите два дни бяха малко по-тежки. Преживях го към този момент. Вече виждам напред. Със сигурност като гледаш към незнайното, малко би трябвало да се напаснеш и да видиш къде какво. Там сигурно всичко е по-голямо. Това е Америка въпреки всичко. Но доста се веселя, въпреки това в този момент да е за малко отиване и импровизирано, само че се веселя, че ще видя новите ми съотборници, управлението, с което към този момент сме говорили. Едно ново тестване, ново прекарване, съобщи Везенков пред Би Ти Ви на тръгване за Съединени американски щати. - Знам, че Господ ми е дал всичко е съм доста щастлив и в действителност благодаря на всички.

Хората от Сакраменто идваха доста пъти в Гърция, познавам ги и мисля, че в случай че не ми посочваха, че ме желаят и че ще имам роля в този тим, нямаше да приема. Те ми демонстрираха по всички параметри, че ще разчитат на мен и всичко е в мои ръце. Със сигурност ще би трябвало малко време да видя по какъв начин се играе играта там. Не, че в Европа няма, само че сигурно там са още повече като брой гении и като качества, като физика, само че по тази причина отивам там - да видя моите сили и какво ще ми би трябвало, с цел да мога да играя на това равнище.

Интересът към мен е естествен, тъй като въпреки всичко НБА е нещо огромно и всеки очакваше аз да отида и всеки се радва. Дали тъй като е близо, само че мисля, че Олимпиакос не се прави оценка толкоз доста от българската аудитория. Това е тим с три трофеи от Евролигата, само че като чуеш НБА и сигурно звучи доста по-различно. Не мога да кажа, че отивам в НБА единствено поради концепцията или тъй като съм мечтал от дребен да ида там.

Отивам, тъй като виждам един късмет за моето бъдеще за нещо доста огромно и съм подготвен да взема този късмет. Аз по този начин съм организиран като човек, че виждам ден за ден, подготовка за подготовка, мач за мач и по този начин беше и през миналата година в Евролигата. Тепърва следва да осъзная къде отивам и какво значи това, само че сигурно е нещо, за което всеки, който играе баскетбол, мечтае и съм доста щастлив, че ще се сбъдне ", съобщи Везенков.

Вече е ясно, че той ще пропусне мачовете на представителния тим на България за мъже през актуалното лято, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от лагера на националите.

Българският състав, воден от селекционера Росен Барчовски, ще взе участие в третия стадий от предварителните квалификации за Европейското състезание през 2025 година, а по-късно и в предварителните квалификации за Олимпийските игри в Париж през 2024-та.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР