Спортист на Перник за 2022 г. е състезателят по свободна

...
Спортист на Перник за 2022 г. е състезателят по свободна
Коментари Харесай

Спортист на Перник за 2022 г. е Владимир Дубов

Спортист на Перник за 2022 година е състезателят по свободна битка Владимир Дубов, а любим на публиката е Ивет Василева – играч по таекуон-до ITF и кикбокс.

Нетрадиционно стартира награждаването на най-хубавите спортисти на Перник. Един от акцентите бе спонтанното основаване на нова категория „ Добро сърце “. Първите притежатели на приз в тази категория станаха състезателите по делта и парапланеризъм Милко Михалков и Веселин Георгиев. Наградите на спортистите бяха връчени от кмета на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му, както и от спортистите от миналогодишната десетка. „ Можем да бъдем горди с достиженията на пернишките спортисти през тази година, цялостната зала потвърждава, че спортът в Перник има своето бъдеще. Градът ни е дал доста на българския спорт и съм сигурен, че ще продължи да основава бъдещи първенци “, сподели кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че в последните седмици Перник и перничани направиха тъй че България да приказва единствено с положително за нас и съгражданите ни са потвърдили, че градът е едно огромно туптящо сърце. „ Носителите на премията „ Добро сърце “ Милко и Веско са едни от хората, поради които за градът ни се приказва с положително. Те демонстрираха, че даже и в най-трудните моменти не би трябвало да губим вярата си “, сподели още Владимиров.

В категория „ Най-перспективен млад играч на 2022 година “ до 14, до 16 и до 18 години, призовите тройки оглавиха надлежно: Дани Цанков играч по мотокрос в клуб „ М6 YAMAHA RACING TEAM “, Габриела Спасова – играч по джудо и сумо в Семеен кодекс „ Кракра “ и Кристияна Стоилова, която също е играч на Семеен кодекс „ Кракра “ в дисциплините джудо и самбо. Втора в категорията „ Най-перспективен млад играч на 2022 година “ до 14 година е грацията на клуб по художествена гимнастика „ Виктория “ – Сияна Борисова.

И тази година Спортните експерти имаха не леката задача да подредят десетте най-хубави спортисти на Перник, като избират всред 28 номинирани, международни, европейски и национални първенци.

На 10-то място в тазгодишната ранглиста на най-хубавите спортисти на Перник е Стефани Веселинова – играч по сумо и самбо на Семеен кодекс „ Миньор “. През отиващата си година тя завоюва ІIІ-то място на Европейско състезание по сумо за девойки до 21 година, кат. 65 кг. Веселинова е и държавен първенец по сумо за дами и девойки за 2022 година

На 9-то място спортните експерти сложиха любимецът на публиката Ивет Василева от Семеен кодекс „ Калоян Ладимекс “. През тази година Ивет завоюва европейската купа в дисциплинираност спаринг-индивидуално. Тя е и вицешампион от Европейското състезание. Перспективната състезателка завоюва и доста награди на държавни шампионати.

На 8-ма позиция интервюираните сложиха Кристияна Крумова –състезател в спортовете джудо, самбо и сумо в Семеен кодекс „ Перун “. На Държавното състезание по сумо за девойки до 18 година тя завоюва първо място, първенец е и на държавния лично-отборен шампионат по самбо за девойки до 20 година

Седмата позиция в класацията бе отредена за състезателката на състезателен клуб по бойни спортове „ Кракра Пернишки ” Ели Борисова която е вицешампион от държавните шампионати по джудо и самбо.

Александра Накова е спортистът, заел 6-то място. Тя е играч по джудо и самбо на Семеен кодекс „ Кракра “, а 2022 година и донесе сребро от Държавния персонален шампионат и Държавния лично-отборен шампионат самбо при дамите в кат. до 59 кг.

5-то място на класацията на най-хубавите спортисти на Перник за 2022 година зае състезателят по ръгби Бойко Лазаров, който бе разгласен и за „ Най-полезен играч “ на РФК „ Валяците “ за 2022 година, взел участие във всички мачове от шампионатите.

Четвъртата позиция бе заета от капитана на Волейболен клуб „ Миньор “–Виктор Костадинов, който дружно с тима си завоюва първото място във Висша лига – Запад за сезон 2021/2022 година, както и среброто в крайното класиране на Първенството на Висшата лига по волейбол – мъже за сезон 2021/22 година. Титлата бе извоювана в конкуренция с 18 други тима

Трети в класацията на „ Най-добрите спортисти на Перник за 2022 година е състезателят по делта и парапланеризъм Димитър Ралев, който завоюва бронза на международната купа във Англия.

Спортист № 2 на Перник за 2022 година e настоящата европейска и международна шампионка при дамите на Семеен кодекс „ Василена – Перник “ и почетен жител на Перник Василена Йорданова. Тази година бе следващата сполучлива в нейната спортна кариера. Йорданова завоюва първото място на Европейското състезание по таекуон-до ITF в категория спаринг-индивидуално.

Наградата „ Спортист с увреждане за 2022 година “ бе извоювана от Стефан Димитров играч по лека атлетика и боулинг на Спортен клуб за интеграция “Кракра “.

Гласувалите в анкетата за „ Отбор на 2022 година “ сложиха преди всичко с актив от 110 т. мъжия тим на Баскетболен клуб „ МИНЬОР-2015 “. Наградата им бе връчена от майстора на спорта и баскетболен деец Данаил Гълъбов. Треньор на годината на Перник за следващ път справедливо стана Мартин Тодоров от клуб по мотокрос „ М6 YAMAHA RACING TEAM “

Тази година бе специфична за Перник, тъй като градът означи осем юбилея в спорта. Най-внушителният от тях е 100 годишнината на волейбола в града и страната. Това е вторият спорт след футбола, който стартира второ столетие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР