Спортинг Лисабон е новият шампион в португалската Примейра лига, след

...
Спортинг Лисабон е новият шампион в португалската Примейра лига, след
Коментари Харесай

Спортинг Лисабон спечели за 20-и път титлата в португалската Примейра лига

Спортинг Лисабон е новият първенец в португалската Примейра лига, откакто смъкна от трона досегашния отличник Бенфика.

Юбилейната 20-а купа на " зелено-белите " стана факт два кръга преди края на акцията и беше подпечатана от загубата на " орлите " с 0:2 като посетител на Фамаликао.

Този резултат остави Спортинг на върха в подреждането с към този момент неосъществим задатък от 8 точки преди последните два кръга и узакони първият успех на " лъвовете " в шампионата на Португалия от сезон 2020/21 насам.

И при двата триумфа отпред на отбора от " Естадио Жозе Алваладе " беше някогашният футболист Рубен Аморим, чието име в последните месеци се спрягаше и за възможен заместител на Юрген Клоп в Ливърпул.

Под негово управление през актуалната акция Спортинг Лисабон позволи едвам две загуби в локалния шампионат, а сега се намира в серия от 19 дуела без провали, в които тимът записва 17 победи и 2 равенства.



Спечелването на купата в Примейра Лига пък беше маркирано уместно от футболисти и почитатели на " зелено-белите ", които дружно излязоха да честват на площад " Маркеш де Помбал " в Лисабон.

Сезонът за Спортинг обаче надалеч не завършва с триумфа в локалното състезание, тъй като на 26 май за футболистите на Рубен Аморим следва и край в шампионата за Купата на Португалия против състава на Порто



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР