Спортен лекар е насилил наймалко 177 млади мъже, които са

...
Спортен лекар е насилил наймалко 177 млади мъже, които са
Коментари Харесай

Лекар насилил сексуално 177 студенти в САЩ

Спортен доктор е насилил наймалко 177 млади мъже, които са били студенти в Държавния университет на Охайо в интервала 1979-1997 година, разкри следствие в Съединени американски щати, написа Би Би Си, представена от "24 часа ".

Д-р Ричард Щраус, който се пенсионира през 1998 година и се самоубива през 2005 година, е упрекнат за нападенията, осъществени до момента в който бил доктор на спортистите от 16 академични спортни тима.

Университетът не е предотвратил насилието макар недоволства от студенти. Разследващите означават, че са положени "неадекватни старания " за инспекция, които правят оценка като "неприемливи ". Докладът бе оповестен в петък. В него се показва, че насилието било осъществявано на разнообразни места - в кампуса, в съблекални, под душовете, в сауните. Студенти описват, че държанието на доктор Щраус било "публична загадка " в кампуса.

На конференция в събота президентът на университета сподели: "Ние съжаляваме толкоз доста, че това се е случило ". Той добави, че съжалява и за това, че институцията се е провалила в опита си да го спре. Все отново той акцентира, че "това не е университетът през днешния ден ".

Бивши студенти към този момент съдят университета за породени премеждия и приканват висшето учебно заведение да поеме отговорността. "Мечти бяха разрушени, взаимоотношения с обичани хора - накърнени, вредата се съобщи на децата ни, тъй като мнозина от нас започнахме да ги пазим прекалено доста и това навреди на връзките ни ", споделя Кент Килгър - някогашен играч по плуване в университета.

През май 2018 година различен университет - Мичиганският държавен университет се съгласи да заплати $500 млн. на 332 гимнастици, които са били полово насилвани от някогашния доктор на тима доктор Лари Насар.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР