Спортен клуб Левски-Спорт за всички организира събития в "Специален дом

...
Спортен клуб Левски-Спорт за всички организира събития в "Специален дом
Коментари Харесай

Левски-Спорт за всички организира събития в Бусманци

Спортен клуб Левски-Спорт за всички провежда събития в "Специален дом за краткотрайно настаняване на чужденци - София ", село Бусманци. В домовете се настаняват жители на трети страни с наложени насилствени административни ограничения "експулсиране " и "принудително отклоняване до границата на Република България ", за които съществуват спънки за незабавното им извеждане от страната.

В занятията по футбол, волейбол, бадминтон и други взеха присъединяване повече от 100 чужденци настанени в центъра. Проведени бяха и специфични занятия с най-малките жители на дома.

Организаторите на самодейността връчиха голям брой награди и дарове за домакините и участниците. Президента на Спортен клуб Левски-Спорт за всички Люсиен Велчев и Ванина Миланова, основен секретар на клуба подариха спортни принадлежности за жителите на бежанския център.

Подобни многоспортови събития се организират в Гърция и Дания, самодейностите са по план YouТre Hope, съфинансиран от стратегия Еразъм + на Европейския съюз. в партньорство с Olympiacos SFP и Aalborg Boldspilklub (AaB). На локално равнище събитията са подкрепени от Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи и Дирекция Миграция - Министерство на вътрешните работи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР