Спортът се превръща в бизнес все повече и повече, а

...
Спортът се превръща в бизнес все повече и повече, а
Коментари Харесай

Бизнесът преди всичко или как не всичко в НБА е приказка

Спортът се трансформира в бизнес от ден на ден и повече, а един от определените в Драфта на НБА баскетболисти се убеди в това единствено секунди, откакто чу името си от комисаря на Лигата Адам Силвър. Микел Бриджис от Виланова бе определен от Филаделфия под №10, а това означаваше, че ще играе в тима от родния си град, откакто през последните три сезона бе част от колежанския Виланова и още веднъж бе покрай у дома. Училището се намира напълно покрай Града на братската обич, само че откакто бе взет от Сиксърс, по всичко изглеждаше, че крилото в действителност се завръща у дома.

“Всичко е сюрреално”, сподели разчувстваната майка на Бриджис, която мъчно сдържаше страстите след огромното събитие за нейното момче, а обстановката бе още по-специална, тъй като тя работи за Сиксърс!Самият състезател също бе извънредно благополучен и на пресконференцият след избирането си се изясни в обич на Филаделфия, единствено и единствено с цел да получи неприятни новини малко по-късно същата вечер.

Too bad about Mikal Bridges not going to the Sixers, where his mom works. Don't really get this trade for Zhaire Smith.
— Skip Bayless (@RealSkipBayless) June 22, 2018
С шестнадесетия избор в Драфта Финикс избра Жайри Смит от Тексас Тек и съвсем мигновено го изпрати в Сиксърс, с цел да получи в замяна… Бриджис. Така двукратният първенец на НБА бе част от тима от родния си град за напълно малко време, а още в първата си вечер като баскетболист в най-силното състезание на света трябваше да разбере, че сантиментите остават на назад във времето и всичко е бизнес.

#NBADraft

Mikal Bridges:
Played at Villanova
Hometown kid
His mom is the team's VP of human resources.

Philadelphia 76ers front office: pic.twitter.com/t7lr8UewxO
— J (@John_Apostrophe) June 22, 2018
201-сантиметровият Бриджис влиза в НБА след 116 мача за Виланова в колежанския баскетбол. Най-силната му година пристигна при втората му купа с Уайлдкетс, извоювана този сезон, когато той записа по 17.7 точки, 5.3 битки и 1.9 асистенции, както и 1.5 отнети топки и 1.1 чадъра при 43.5% успеваемост от тройката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР