Спортът е здраве! Чували сме го многократно, още от малки,

...
Спортът е здраве! Чували сме го многократно, още от малки,
Коментари Харесай

Как да облекчим болката в ставите

Спортът е здраве! Чували сме го неведнъж, още от дребни, и в този момент продължаваме да го повтаряме на децата си. Професионалният спорт обаче не е единствено надпревари, безредици, медали и купи. Има и друга страна, която постоянно остава някъде обратно, надалеч от светлините на прожекторите. Това са контузиите, болките, възобновяванията, физиотерапиите. Това са тези моменти, които постоянно отхвърлят някои състезатели от спортна кариера.

Болката в ставите е едно от най-често срещаните недоволства. От него страдат както професионалните спортисти, по този начин и феновете, които упражняват просто, с цел да се разтоварят от всекидневието или с цел да реализиран мечтаната визия.

Независимо какъв спорт практикувате, вярното загряване е от първостепенна значимост. Интензивното натоварване, без да сте подготвили тялото, значи съвсем сигурна контузия. Със същата съвестност би трябвало да се отнасяте и към разтягането в края на тренировката. Въпреки че са досадни, тези извършения спомагат за увеличение гъвкавостта на мускулите и понижават заплахата от нежелани пострадвания. Трябва да знаете, че в множеството случаи контузиите са разследване от внезапни придвижвания, рухвания или прекалено натоварване без задоволително “затопляне ” на мускулите.

Дискомфортът, който те провокират, въздейства на естественото придвижване и предизвиква болежка, която припомня за себе си освен по време на подготовка, само че и отвън залата или терена.
В множеството случаи обезболяващите гелове, почивката и компресът с лед не са задоволителни за възобновяване. За да продължите да поддържате постоянна физическа интензивност, би трябвало да се погрижите за ставите си.
Колкото и необичайно да звучи, билките имат позитивен резултат върху човешкото тяло. Това са да вземем за пример бялата върба (Salix alba), куркумата (Curcuma longa) или босвелията (Boswellia serrata), известна и като тамяново дърво. Те способстват за положителното положение на ставите и подкрепят гъвкавостта им.

Всички тези потребни съставки може да откриете и в продукта на Валмарк - Проензи® Интензив. Използвани още преди хиляди години в Аюрведа (древна лечебна система), бялата върба, тамяновото дърво и куркумата имат удобно деяние, като отварят път към ставния хрущял на главните подхранващи детайли и способстват за по-добрата пъргавина. Проензи® Интензив е обогатен артикул с нова съсредоточена формула за здравето на ставите. Редовният банкет в композиция с физическа интензивност има още по-благоприятно влияние върху ставите за оптимално асимилиране при всяко придвижване на вашето тяло. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР