Спортът е най-мощното средство за популяризиране на културно-историческото наследство на

...
Спортът е най-мощното средство за популяризиране на културно-историческото наследство на
Коментари Харесай

Красен Кралев: Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ

Спортът е най-мощното средство за разпространение на културно-историческото завещание на България, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев във връзка трите международни шампионати, които бяха проведени в България този месец - по волейбол, гребане и художествена гимнастика.

Той добави, че определянето на бюджета на спортните федерации е обвързвано с триумфите ѝ. Той добави, че построяването на нов народен стадион по футбол е допустимо и че местоположението му би трябвало да е в столицата.

България е демонстрирала положителното равнище на спортната си инфраструктура, което отваря път за организирането на още сходни събития като трите международни шампионати, посочи спортният министър.

Трите шампионати са коствали към 12 млн. лева, като най-скъпото е било това по волейбол. То е коствало на държавната хазна към 9 млн. лева, само че е имало възвръщаемост от продажбата на билети и права за лъчение. Световното състезание по художествена гимнастика е коствало към 2 млн. лева, а международното състезание по гребане е малко под 1 млн. лева

Предложението да се организира младежка зимна олимпиада в България е изцяло съществено и тя може да се осъществя, съобщи министър Кралев. Алпийските ски дисциплини може да се организират Витоша, в Боровец - ски скокове, биатлон и ски бягания. В залите в София може да се проведат затворените надпревари, добави министърът на младежта и спорта. Първите диалози по въпроса ще стартират по време на младежките летни олимпийски игри в Буенос Айрес.

Бюджетът на всяка федерация е функционалност от триумфите ѝ, посочи министър Кралев. Към края на годината ще стане ясно финансирането на обособените спортни федерации, добави спортният министър.

Възможно е да се построи нов народен стадион в границите на 100 млн. лева и с потенциал от 30 000 души, съобщи Красен Кралев. Строителството му може да отнеме към 2 години, само че няма съмнения по въпроса, че местоположението му би трябвало да е в София, добави той. Местоположението му би трябвало да се реши и проучва с основния проектант и кмета на столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР