Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила,

...
Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила,
Коментари Харесай

Президентът: Спортът e важен фактор за преодоляване на агресията в училище

Спортът подарява освен здраве и физически качества – мощ, сръчност, експедитивност, устойчивост, само че и построява темперамент, калява душeвността и развива волята. Спортът е един от значимите фактори за премахване на експанзията в учебно заведение. Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на спортния празник под наслов „ Времето лети, поиграй с мене ти “ на сдружение „ Луис Карол “, който се организира на централния стадион на Националната спортна академия „ Васил Левски “. 

По думите на президента спортът учи нашите деца да бъдат пълноценни жители на бъдещето, както и на самодисциплина, организираност, борбеност, ред и дава възприятието за реципрочност.

„ Задачата на същинския преподавател е освен да създаде хора, носещи познания, само че и да развива персони “, акцентира президентът и поздрави  уредниците на събитието за новаторската форма на образование посредством спорта, която способства българските деца да се развиват сложно.

Румен Радев се обърна и към родителите и уточни, че времето, прекарано дружно с децата в най-ранна възраст, когато светът се открива пред тях, е извънредно значим образец на поддръжка.

Целта на събитието е да насърчи родителите да прекарват повече време дружно с децата си и да възпитат у тях интерес към спорта. В отборните игри в разнообразни дисциплини се включиха над 350 деца и техните родители. Преподаватели и студенти от НСА участваха в организацията на празника.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР