SportalТреньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше достатъчно поводи

...
SportalТреньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше достатъчно поводи
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Това бе най-малкото, с което можеше да победим

Sportal

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше задоволително мотиви за наслада след безапелационната победа с 4:0 в реванша с Валур от втория прелиминарен кръг на Лига Европа. Наставникът даже съобщи, че играчите му са могли да завоюват и много по-убедително и да решат много по-рано мача. Той обаче е удовлетворен и има вяра, че тимът ще демонстрира все по-добро лице.

“Бих споделил, че това беше най-малкото, с което можеше да спечелим, предвид на играта и ситуациите. Можеше по-рано да решим мача. Една обстановка можеше да промени целия дуел, а те имаха такава. Създадохме доста шансове и би трябвало да вкарваме повече. Имаше въодушевление, експедитивност - това, което желая да виждам. Видя се, че играчите могат да основават положения, да играят бързо. Надявам се и в бъдеще да продължим с този метод на игра ”, съобщи Стоев.

“Още от началото не би трябвало да даваме на противника да си намерения, че могже да направи нещо. С висока преса, с бързи разигравания, със блян да се гледа към вратата. Да не се дава опция на другия тим бързо да придвижва топката в нашата половина. Всичко се получи ”, добави разградчанинът.

“Най-лесно е незабавно да се вторачите в новия футболист и да желаете от първите минути да е най-добирят на терена. Преценили сме, че новите попълнения имат нужните качества и ще вдигнат равнището. Постепенно те ще се интегрират и тимът ще мине на по-високо равнище. Това са положителни футболисти, които в след някакво време ще демонстрират все по-добри игри ”, сподели още експертът.

“Във футбола има положителни и не толкоз положителни неща. Ако сме съвършени във всичко, ще сме на доста по-високо равнище. Стремим се във времето да почистим някои недостатъци. Грешките бяха плод на липса на централизация. Още в 3-ата минута един неверен пас и стана контраофанзива. След това през второто полувреме топката мина под крайници на наш бранител. Когато 70-80% от времето си в другото поле е доста значимо да си съсредоточен в отбрана, тъй като, когато другият тим отнеме топката, не би трябвало да позволяваме неточности. Не сме съвършени, само че се стремим да поправяме нещата. Този тим има капацитет ” счита наставникът.

“Имам двама идеални централни нападатели. Важно е да има конуренция, с цел да могат да се развиват. Аз вземам решение кой ще играе, само че те са двама нападатели, които могат да дадат доста на тима. Веднъж вкарва Кешеру, различен път - Швречок, значимото е да има конкуренция ”, добави Стоев.

“Нищо не знам за идващия противник, предпоичтам да не се занимавам авансово с други тимове. От на следващия ден ще знам повече за него ”, сподели още треньорът.

“Доминик Янков е единственият който ще даваме чартърен. Даваме му повече шансове да играе. Дано се оправи в Ботев и от зимата отново ще си го вземем при нас ”, приключи Стойчо.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР