SportalРоджър Федерер стъпи на кортовете на Ролан Гарос за първи

...
SportalРоджър Федерер стъпи на кортовете на Ролан Гарос за първи
Коментари Харесай

Роджър Федерер се завърна на Ролан Гарос

Sportal

Роджър Федерер стъпи на кортовете на " Ролан Гарос " за първи път от четири години. Носителят на 20 трофеи от Големия шлем през днешния ден третира на корт " Филип Шатрие " дружно с Диего Шварцман. 37-годишният швейцарец за последно взе участие на шампионата в Париж през 2015 година, когато загуби от Стан Вавринка на четвъртфиналите.  Единствената му купа в Париж пристигна през 2009 година, когато победи Робин Сьодерлинг на финала.

След като няколко години пропуща целия сезон на клей, този сезон Федерер реши да играе и на тази настилка. Той взе участие на шампионатите от сериите Мастърс в Мадрид и Рим, като и на двата завърши присъединяване си на четвъртфиналите. В Испания загуби след трагичен дуел от Доминик Тийм, а в Италия се отхвърли преди срещата си със Стефано Циципас.

Серина Уилямс от понеделник тренира в Париж. Тя сподели, че е в кондиция и нямаше забележими пролеми, откакто предходната седмица се отхвърли след един мач в Рим заради болки в лявото коляно. Американката организира заниманието си под звуците на песни на Адел и Риана.

Серина и сестра й Винъс бяха измежду първите звезди, които се появиха на кортовете на " Ролан Гарос ". Днес занимания направиха Хуан Мартин Дел Потро, който предходната година стигна до полуфиналите, Кей Нишикори, Марин Чилич, Симона Халеп и Гарбине Мугуруса.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР