СпорталАлександър Поветкин нанесе поражение с единодушно съдийско решение (117-111) на

...
СпорталАлександър Поветкин нанесе поражение с единодушно съдийско решение (117-111) на
Коментари Харесай

Поветкин ступа Хюи Фюри, но и двамата боксьори не впечатлиха

Спортал

Александър Поветкин нанесе проваляне с единомислещо съдийско решение (117-111) на някогашния противник на Кубрат Пулев - Хюи Фюри. Двамата подгряваха дълго чакания конфликт за три от четирите международни трофеи в лека категория в “О2 Арена ” в Лондон сред величествения Василий Ломаченко и Люк Кембъл.

Поветкин, който на 2 септември ще навърши 40-годишна възраст, си направи прекрасен подарък за рождения ден, като получи и междуконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация в тежка категория. Това е най-сериозният му триумф след второто проваляне в кариерата му предходната година от Антъни Джошуа.

За Хюи Фюри борбата с Поветкин бе следващият късмет да построи по-внушителна известност в “кралската ” дивизия, само че провалянето ще го направи все по-непривлекателно име и ще го отдалечи от елита. Той още веднъж не сподели никакъв напредък спрямо предходните си борби, в това число и тази с Кобрата.

Всичко, което Фюри правеше на кръга, бе да се движи добре за боксьор от тежка категория, да опитва да вкара ляв прав (имаше прекомерно незадоволително точни попадения с този удар) и да залага най-вече на клинчове. Най-чистите му и най-честите му попадения идваха точно оттова - главно в тила на Поветкин. Тъй като се намираше на домашна територия, британецът се разминаваше единствено с устни забележки от рефера на кръга.

Поветкин не се показа изключително впечатляващо и посочва, че е позагубил от скоростта си и от поразяващата мощ на крошетата си. Той въпреки всичко бе по-активният и с по-тежките удари, като към 8-ия рунд разкървави лявата вежда на съперника си, само че нито един път не можа да го прати в нокдаун.

Все отново, с триумфа руснакът може да се надява на още един късмет за международната купа, въпреки че надали ще бъде считан за чудовище в тежка категория.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР