sportal.bgНаставникът на Лудогорец Димитър Димитров разясни защо смени схемата на

...
sportal.bgНаставникът на Лудогорец Димитър Димитров разясни защо смени схемата на
Коментари Харесай

Херо разясни защо предприе оказалия се гениален ход със сменената схема


sportal.bg

Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров обясни за какво смени схемата на игра за гостуването на Брага и отборът игра с трима в защита. Също по този начин експертът добави, че желае доста повече от това, което демонстрираха орлите. 

“Срещу Истанбул ББ играхме с една скица, против Хофенхайм - с втора, а през днешния ден с трета. Сменихме схемата поради Брага. Имат високи нападатели, които играят добре с глава, а техните външни халфове влизат във вътрешността и отварят пространства за крайните бранители. Ние искахме да имаме преимущество в центъра на терена.

Отборът на Брага е доста мощен. Естествено, че имаха своите моменти, а ние имахме късмет, само че момчетата изиграха доста вярно мача. Ще се опитаме да спечелим идващия мач и да си решим нещата в групата ”, сподели Херо, който продължи:

“Иска ми се още доста повече, само че не мога да не бъда удовлетворен от това, което демонстрираха футболистите. ”

" Трудно ми е да кажа, че ние сме любимец за продобиване на групата. Това, че спечелихме, ни дава някакво преимущество. Но в идващите три мача могат да се разиграят доста изненадващи резултати. Знаете какви отобри са Хофенхайм и Истанбул ББ, с какви бюджети ", добави Димитров, който още веднъж се върна към днешната скица на игра. 

" Лесно избрах схемата. Ако бяхме сбъркали, всичко щеше да падне на моите рамене, само че аз съм човек, който рискува. Добрата игра в отбрана е заслуга единствено на футболистите. Говорили сме с тях, че футболът е две етапи на игра. Имат качества и когато имат предпочитание, могат да го създадат. Това е тяхна заслуга, а аз просто съм оказал помощ. 

Какво си помислих при анулирания гол на Брага? Помислих си, че още веднъж тръгваме неприятно, само че за благополучие голът бе анулиран. Това не трансформира нещата ",каза Херо, който в умозаключение обясни и решението си да заложи на Джоди Лукоки като централен нападател. 

" Не това е мощната позиция на Лукоки. Но поради схемата, която бяхме избрали, ми трябваше бърз човек и заради тази причина го сложих. Въпреки че той за пръв път в живота си играе на тази позиция ", призна експертът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР