sportal.bgМирела Демирева спечели първия медал за България на Европейското първенство

...
sportal.bgМирела Демирева спечели първия медал за България на Европейското първенство
Коментари Харесай

Майката на Демирева: Мирела се оказа доста хазартен тип, но това й донесе успеха

sportal.bg

Мирела Демирева завоюва първия орден за България на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин през вчерашния ден.

Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро заслужи сребро и в немската столица, откакто се оправи с 2.00 м от трети опит, а преди този момент пропусна 1.96 м и 1.98 м, откакто имаше една неточност на 1.94 м.

Шампионка също с 2.00 м, само че преодоляни от втори опит, стана рускинята Мария Ласицкене. Майката на Демирева – Валя Демирева, която в Берлин имаше двама състезатели (Инна Ефтимова и Денис Димитров), изгледа надпреварата онлайн, а през днешния ден даде извънредно изявление за  Sportal.bg .

“Как изживях в профил – инфарктно състояние на всеки опит. Мирелка се оказа доста хазартен вид, което не е особено за мен. Явно, че това е методът, с цел да бъдеш най-хубавия. Тя наподобява повече на татко си (б.а. Красимир Демирев) – той е по-обран. Мирелка също ги изживява нещата, само че вътрешно. На третия опит на 2 метра ми сподели: “целият стадион замълча, сърчицето ми туптеше, само че бях уверена, че ще ги скоча ”, сподели Валя Демирева пред  Sportal.bg .

Треньорката на Денис Димитров и Инна Ефтимова, както и на доста други български национални състезатели, е уверена, че Мирела може да се бори за златото на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР