sportal.bgИвет Лалова-Колио завърши пета във финала на 200 метра на

...
sportal.bgИвет Лалова-Колио завърши пета във финала на 200 метра на
Коментари Харесай

Ивет: Доволна съм, последният месец беше истински кошмар

sportal.bg

Ивет Лалова-Колио приключи пета във финала на 200 метра на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин с рзултат от 22.82 сек и не съумя да повтори сребърния си орден от Амстердам преди 2 години. 34-годишната спринтьорка, която в последния месец се бори с травма, обаче остана удовлетворена от представянето си.

“Доволна съм. За мен това присъединяване беше една голяма персонална победа за екипа и хората, които бяха до мен и изживяха един същински призрачен сън в последния месец. Планът беше да дойда тук и да тичам към 22 секунди и да сграбчи сигурно един от медалите. Но тъкмо преди един месец на ехография ми споделиха, че освен съм разтегнала бедрен мускул, а е можело напряко да го скъсам. Като чели в този миг Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди 10 дни, когато трябваше да откажем 100 метра, се тормозих, че може да се наложи да откажем и 200 м, тъй като към момента не можех да тичам. Дойдох тук толкоз блокирана и изпълнена с толкоз доста болки.

Вчера беше може би най-щастливият ми миг тази година, а през днешния ден беше тежко – няма да ви неистина. Беше тежко, доста ми се искаше, само че не направих доста добре бягането си. Мисля, че бягах прекомерно бързо в първата част. Сега ще видя професор Бономи по какъв начин е хванал времената и какво ще каже. Радвам се, че стигнах до тук и съм доста щастлива, че участвах ”, сподели Лалова-Колио след финала на половин обиколка.

Тя разяснява и успеха на Дина Ашър-Смит с 21.89 сек: “Коментарът ми е, че въобще европейското равнище се подвигна извънредно доста. Видяхме, че за медалите на 100 метра трябваха бягания под 11 секунди. Това не ме учудва. Знаех, че Дина е способна да слезе под 22 секунди на 200 метра. Така че европейското стана едно международно. “

Ивет добави, че в последния месец е трябвало да редува подготовка с отмора, с цел да успее да се възвърне: “Със сигурност не съумях да направя това, което беше планувано в тренировките. Трябваше да избера една от двете дисциплини, по-късно трябваше да понижа тренировките до един режим, в който не пострадвам. Общо взето беше подготовка, ден отмора, подготовка, ден отмора. ”

Спринтьорката ще има още няколко надпревари до края на сезона: “На 15 и 16 би трябвало да вземам участие за ЕНКА на техния клубен шампионат. Имам покана за Берлин на 2 септември, по този начин ча отново ще се върна на този стадион и ще направя още едно тичане – не знам дали на 100 или 200 м. ”

Тя приказва и за Световното навън в Доха следващата година: “Сега ми се коства доста надалеч, само че аз и предходната година не се виждах тук, само че не щеш ли съм тук и даже и контузена стигнах до едно пето място. Затова не се заричам към този момент, не споделям нищо. Искам да върша нещата, до момента в който ми се получават, до момента в който ги обичам и до момента в който ме търпят хората към мен. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР