.sportal.bgТрите лъва надвиха Колумбия в страхотна драма и гледа към

...
.sportal.bgТрите лъва надвиха Колумбия в страхотна драма и гледа към
Коментари Харесай

Край на проклятието! Англия най-накрая спечели с дузпи на Световно и е на 1/4-финал

.

sportal.bg

" Трите лъва " надделяха Колумбия в страхотна драма и гледа към идващия конфликт с Швеция

Отборът на Англия достигна до 1/4-финала на Световното шампионата след победа с 4:3 над Колумбияслед осъществяване на дузпи (1:1 в постоянното време и продълженията) в финален осминафинал, игран на стадион “Спартак ” в Москва.

Гарет Саутгейт се завърна към стартовия състав от първата среща на британците. Хари Кейн и Рахим Стърлинг поведоха нападението на " трите лъва " при скица 3-5-2.

Хамес Родригес седна на трибуните поради травмата си в предния мач. Радамел Фалкао трябваше да дърпа офанзивата на южноамериканците, подкрепян от Хуан Кинтеро и Хуан Куадрадо.

Колумбийците започнаха срещата със самочувствие, само че бързо бяха притиснати от своя противник. В петата минута Йери Мина игра с ръка при шпагат и англичаните завоюваха нарушаване настрана от наказателното поле. Ашли Йънг изненадващо избра да шутира - Давид Оспина внимаваше и мазета. Секунди по-късно Мина се намеси при рисково центриране.

В седмата Стърлинг се втурна в наказателното поле, където беше блокиран при опита за шут и завоюва единствено корнер. " Лос кафетерос " използваха всяка опция да се стрелват напред, възползвайки от празните пространства.

В 16-ата Килиан Трипиър центрира отдясно към далечната греда, където Кейн съумя да играе с сложната топка, само че не и да я насочи тъкмо. В 22-ата Хуан Куадрадо шутира, беше блокиран, топката стигна до Фалкао в наказателното поле, само че номер 9 не съумея да се нагоди за удар. В 31-ата Стърлинг набра скорост с топка в краката, но беше блокиран на дъгара на наказателното поле на Колумбия. Две минути по-късно Кинтеро опита удар без подготовка от 18 метра, само че не уцели добре топката.

В 40-ата минута се стигна до конфликти при построяването на стена. Вилмар Бариос удари с глава в гърдите Джордан Хендерсън, който се строполи на земята. Съдията реши, че постъпката на колумбиеца заслужава жълт картон. Трипиър трансферира стената, само че не откри очертанията на вратата. Във втората добавена минута на полувремето Кинтеро получ кълбото на чудесна позиция на дъгата и стреля подло - Пикфорд улови. Като цяло европейският отбор играеше по-силно през първата част, само че по този начин и не затрудни съществено вратаря Оспина.

Първата голова обстановка за второто полувреме се появи в 53-ата минута. Йънг центрира от статично състояние, а Давинсон Санчес взе топката от главата на Магуайър. В 54-ата англичаните си извоюваха дузпа. Карлос Санчес събори Хари Кейн при центриране от корнер и това даде учредения на съдията да уточни бялата точка. Голаджията на Англия резервира самообладание и осъществя в центъра на вратата. Това беше негов шести гол на Мондиала.

Хосе Пекерман реагира с стартирането в игра на Карлос Бака. В 58-ата Джон Стоунс като че ли подритна в главата падналия Фалкао. Реферът не извади даже жълт картон. В 63-ата Магуайър симулира очевидно и безсрамно в наказателното поле, реферът подмина обстановката, само че не извади картон за британския футболист. Вместо това Фалкао беше предизвестен публично за гневна реакция поради симулацията на Магуйър.

В 77-ата британците развиха скоростна акция, Джеси Лигард напредна в наказателното поле и падна на тревата, само че съдията реши, че няма дузпа. В 81-ата англичаните сбъркаха при изнасянето на топката и отвориха превъзходна опция за " лос кафетерос ". Куадрадо получи в наказателното поле, не си поведе добре и шутира неопределено, залагайки на силата.

В 86-ата Мохика центрира отляво, Фалкао надскочи Хендерсън, само че не съумя да насочи добър удар. Минута по-късно Фалкао шутира по земя от 18 метра и не затрудни вратаря Пикфорд. Последните минути Колумбия хвърли всичко в офанзива. Резервата Урибе насочи превъзходен шут от отдалеченост, само че Пикфорд се хвърли и мазета в корнер. При последвалото центриране Мина се извиси великански и вкара с глава за 1:1, реализирайки трето попадение на финалите. Трипиър имаше късмет да избие от голлинията, само че прати топката в напречната греда и тя се запъти към мрежата. 

Продълженията започнаха с по-активна игра на въодушевените колумбийци. В 98-ата минута Фалкао вкара топката в мрежата, само че при спряна игра. Ситуацията беше много любопитна. Преди осъществяването на тъч втора топка беше изритана отвън терена, тя се удари в рекламните пана и се запъти още веднъж към терена, а страничният рефер я спря. В същия миг тъчът беше изпълнен, нямаше втора топка на терена, Фалкао получи самичък в наказателното поле, само че съдията реши да не си основава проблеми и върна осъществяването. Колумбийският нападател имаше жълт картон, само че съзнателно вкара топката в мрежата.

В 101-ата Бака пропусна от преференциална позиция. При последвалия корнер още веднъж Мина беше над всички, само че този път не стреля точно. В 103-ата Фалкао получи центриране и насочи неопределено с глава.

Второто продължение започва с по-активна игра на англичаните. В 112-ата Дани Роуз се включи в наказателното поле и шутира остро по земя - топката мина рисково покрай далечната греда. В 114-ата Лингард се размина на първа греда и бранител почисти насигурно. При последвалия корнер Ерик Дайър стреля с глава над гредата. В 117-ата съдията не видя корнер за южноамерканците и уточни навън, навлизайки си още веднъж гнева на Фалкао.

Колумбия - Англия (дузпи):

1:0 Фалкао

1:1 Кейн

2:1 Куадрадо

2:2 Рашфорд

3:2 Муриел

3:2 Хендерсън пропуща

3:2 Урибе пропуща

3:3 Трипиър

3:3 Бака пропуща

3:4 Дайър
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР