[Sport Depot] На 6 септември българската верига Sport Depot ще

...
[Sport Depot] На 6 септември българската верига Sport Depot ще
Коментари Харесай

Sport Depot инвестира близо 5 млн. лв. в свой магазин в Солун

[Sport Depot] На 6 септември българската верига Sport Depot ще открие собствен магазин в Солун. Инвестицията в обекта дружно с ремонта е към 5 млн. лева, съобщи за " Капитал " Красимир Цонов, създател и изпълнителен шеф.

В Limani Center

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Магазинът в Гърция е ситуиран на 2600 квадратни метра повърхност в Limani Center, който се намира на пристанището. " На процедура това е най-големият магазин за спортни артикули в Северна Гърция и най-големият в интернационалната веригата Sport 2000 International, чийто сътрудник е Sport Depot ", разяснява още Красимир Цонов.

В комерсиалния обект ще се оферират над 30 хиляди продукта от към 150 международни марки, измежду които Nike, Reebok, Puma, Under Armour, Vans, The North Face, Jack Wolfskin, Speedo. Заетите са към 35.

Досега българската компания е продавала в Гърция единствено онлайн. Това е първият физически магазин на сдружението там, само че не и първият чуждестранен. " Веригата към този момент има два обекта в Белград и един в Букурещ. Планираме да открием в Гърция към 10 магазина на франчайз през идващите две години ", споделя Красимир Цонов.

Очаквания: 75 млн. лева оборот за 2019 година

Началото на веригата за спортни артикули Sport Depot е сложено преди 21 години. Повратна точка в развиването й е сключването на контракт за франчайз със Sport 2000 International, една от водещите така наречен buying groups в Европа за ритейл промишлеността на спортни артикули с над 3855 магазина в 24 страна и доходи над 6.3 милиарда евро.

Българската верига има 26 лични магазина плюс 3 на франчайз - в Банско, Боровец и Сливен. В тези 26 влизат и магазините с марката District. Най-новият обект беше открит тази година в " Делта мол " във Варна.

Приходите на сдружението " Спорт хранилище " за 2018 година на локалния пазар са 61 млн. лева, като то е част от холдинг от 12 компании. Продажбите посредством онлайн магазина образуват към 23% от общите доходи и за 2018 година означават 30% растеж по отношение на миналата година. А по отношение на 2012 година, когато започва, продажбите са нарастнали осем пъти ", прецизира Цонов. Нетната облага преди одитиране за предходната година е 3.4 млн. лева Във компанията работят над 500 души.

През 2018 година компанията стартира строителството на най-големия четириетажен магазин Sport Depot, който най-вероятно ще бъде подготвен през 2021 година Обектът се намира на бул. " Цалиградско шосе ". Сградата ще бъде на шест етажа, като първите четири са магазин с повърхност към 3000 кв.м, а последните два са планувани за офиси.

" За 2019 година чакаме 75 млн. лева оборот ", споделя Красимир Цонов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР