Споровете около това кой да оглави постоянните комисии в 49-ия

...
Споровете около това кой да оглави постоянните комисии в 49-ия
Коментари Харесай

Депутатите пак ще се занимават с председателите на комисиите. Изслушват и министри в НС

Споровете към това кой да оглави непрекъснатите комисии в 49-ия парламент евентуално ще продължат и през днешния ден. Засега публично гласувана е само позицията на Стою Стоев отпред на правната комисия, който бе определен в границите на по този начин нареченото “джентълменско съглашение ” сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Тогава за ръководител на Народно събрание бе определен Росен Желязков от Борисовата партия. 

 

Припомняме, че поради бурните диспути към избора на шефове на парламентарните комисии бе взето решение те да стартират работа без ръководители. Заседанията на комисиите сега се привикват от ръководителя на Народно събрание. 

 

На председателски съвет преди началото на постоянното съвещание на депутатите ще стане ясно дали е реализирано единодушие към избора на управленията на непрекъснатите комисии. Ако се стигне до консенсус, изборът на ръководители може да влезе като точка в дневния ред.

 

Девет министри ще бъдат изслушани в пленарна зала в границите на парламентарния надзор. Парламентарният надзор ще стартира с министъра на правораздаването Крум Зарков. Най-много са въпросите - 5, към министъра на екологията Росица Карамфилова- Благова. Изслушани ще бъдат още енергийният министър Росен Христов, министърът на туризма Илин Димитров, финансовият министър Росица Велкова, военният министър Димитър Стоянов, министърът на стопанската система Никола Стоянов, спортният министър Весела Лечева, просветният министър Сашо Пенов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР