Спорове с Китай за Южнокитайско море помогнаха за убеждаването на

...
Спорове с Китай за Южнокитайско море помогнаха за убеждаването на
Коментари Харесай

Манила с обратен завой за пакта със САЩ заради спор с Китай

Спорове с Китай за Южнокитайско море помогнаха за убеждаването на Филипините да отсрочи напускането на основен боен пакт със Съединени американски щати , разгласи американският дипломат Хосе Мануел Ромуалдес, представен от Агенция Франс Прес.
 Филипините приключват военния си контракт със Съединени американски щати
Филипините приключват военния си контракт със Съединени американски щати

" Като дипломатическа вежливост няма да има други в действителност известия "

Във вторник държавното управление на президента Родриго Дутерте разгласи, че анулира проектите за преустановяване на Visiting Forces Agreement (VFA) . Споразумението е значимо за Вашингтон, защото разрешава да възпира разрастващата се мощност на Пекин в района.

Дутерте се пробва да се контракти с Китай в търсене на търговски съглашения и вложения, което пък в това време разтревожи Съединени американски щати, които са дълготраен съдружник на Филипините.

Заради проблеми със сигурността...в тази част на света (Южнокитайско море), нашите държавни управления считат за благоразумно просто да прекратят дейностите по овакантяване на пакта , сподели американският дипломат.

Договорът от 1998 година е основна част от дългогодишния боен съюз сред двете страни. Той разрешава стотици взаимни военни интензивности всяка година както при бедствия, по този начин и в битката с тероризма.

Филипинската войска получава американско образование и екипировка. В интервала 2016-2019 година американците са обезпечили помощ от 554 милиона $.

Прекратяването на контракта трябваше да влезе в действие от август и беше подбудено от анулацията на визата на Роналд Дела Роса, сенатор, който служи като главния проектант на тактиката на Дутерте в битката с наркоразпространението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР