Спорният проект Марс-1 (Mars One), който има за задача да

...
Спорният проект Марс-1 (Mars One), който има за задача да
Коментари Харесай

Мисията до Марс с еднопосочен билет е с финансови проблеми

Спорният план " Марс-1 " (Mars One), който има за задача да изпрати хора на Марс без вид за връщане, е изпаднал във финансови усложнения, осведоми ДПА.

Компанията Mars One Ventures в швейцарския град Базел разгласи, че e изпаднала в неплатежоспособност и кредиторите са помолени да внесат настояванията си в службата в града, която се занимава с банкрути.

Базираната в Холандия Фондация " Марс-1 ", която е обвързвана с компанията и се допуска, че ще управлява действителното галактическо пътешестване, не е наранена от финансовите проблеми на Mars Ventures, ангажирана с финансирането на задачата.

От Mars Ventures оповестиха, че договарят с нов вложител.

Според сегашния проект първата задача без хора е планувана за 2022 година, с цел да се потвърди, че изпращането на хора на Червената планета може да се реализира. С първата задача ще се обезпечи и лъчение онлайн от Марс. Първите хора ще поемат на седеммесечно пътешестване към Марс през 2031 година

Проектът е управителен от холандския инженер Бас Лансдорп.

Космически инженери се съмняват, че нужната технология е създадена, до момента в който финансови специалисти слагат под въпрос дали бюджет от 6 милиарда $ е реален.

Отделно концепцията да се изпратят хора на Марс без опция за връщане на Земята повдига етични въпроси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР