Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен

...
Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен
Коментари Харесай

ЕП реши да разгледа спорния пакет Мобилност само с два гласа разлика

Спорният пакет „ Мобилност “, който провокира остра реакция измежду българският транспортен отрасъл, ще бъде прегледан от Екологичен потенциал в сряда. Това взеха решение евродепутатите със напълно дребна разлика, като за това гласоподаваха 156 депутати, а срещу бяха 154.
По информация на bTV, трима български евродепутати не са били в пленарна зала сега на вота – един от ЕНП, един от либералите и третият – от консерваторите .
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков дефинира днешното решение като една от „ най-големите неточности “. Според евродепутатите с гласуването се преследват само политически цели , тъй като в транспортната комисия не е реализирано досега единодушие.
Очаква се най-късно на следващия ден те да разполагат с п ревод на предложенията за промени в направените от транспортната комисия текстове.
Срещу нас се води икономическа война с политически средства , сподели пред БНР Йордан Арабаджиев – изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи, в коментар за противоречивия пакет „ Мобилност “.
„ Има избрана група евродепутати от западноевропейски страни, които очевидно имат необикновен интерес , стимулирани са по някакъв метод. Влизането на пакета в плана на дневен ред даже беше със заобикаляне на разпоредбите .
Наясно сме, че съперникът ни работи, без да се преценява с разпоредбите, работи манипулативно, работи под прикритието на това, че се борят за обществени права. Срещу нас се води икономическа война с политически средства.
В последния вероятен миг се вкарва нещо скандално , което три пъти до момента е гласувано в Екологичен потенциал и отхвърлено. Дори вкарвайки го никой, не знае какво тъкмо ще се гласоподава “, изрече мнението си Арабаджиев.
Според него чисто механически няма по какъв начин пакетът „ Мобилност “ да бъде финирлизаран в този Европарламент . Тук по-скоро отчитаме политическия резултат, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР