Спорните строежи по Южното черноморие, които предизвикаха възмущение в последните

...
Спорните строежи по Южното черноморие, които предизвикаха възмущение в последните
Коментари Харесай

Спряха спорните строежи на Арапя, Алепу и Градина

Спорните градежи по Южното черноморие, които провокираха отвращение в последните дни, са краткотрайно спрени, стана ясно при започване на инспекциите на ДНСК.
 Незаконно ли се строи на плажа край Алепу  До  Сигнал за строителство до Алепу, укрепват брега
Инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „ Градина ”, се отхвърля от плана, заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи, представен от Нова телевизия. Строителството на " Арапя " и " Алепу " пък е спряно - само че единствено краткотрайно - от контролните органи.

Новината пристигна преди подредената от Бойко Борисов инспекция на ДНСК. 

От строителната ревизия оповестиха, че градежът на ваканционно населено място край Шофьорския плаж има неспазени процедури. Заради тях работата там ще бъде спряна краткотрайно. Инвеститорът и изпълнителят " Гравболгарстрой " не е уведомил ДНСК за построеното геозащитно оборудване. До изясняване на документите стопират и дейностите по градежа на " Арапя ".

В същото време от екоинспекцията в Бургас оповестиха, че са глобили " Главболгарстрой " за непозволено изсипване на земни
маси доректно върху пясъците на Шофьорския плаж. Издадено е и наставление за разчистване на линията.

Проверката на " Арапя " на собствен ред сподели, че строителният обект там няма проект за сигурност, липсват и контури на границите на строителния обект, както и построена инфраструктура към него.

И в двата случая обаче ограниченията са наложени до отстраняването на нарушаванията. Това значи, след след изчистване на тези пропуски градежите могат да бъдат обновени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР