Спорна клауза предвижда плащане за период от 5 години назадС

...
Спорна клауза предвижда плащане за период от 5 години назадС
Коментари Харесай

Калифорния готви данък на текстовите съобщения

Спорна уговорка планува заплащане за интервал от 5 години обратно

С налози върху текстовите известия Калифорния ще финансира телекомуникационни услуги за бедните (източник: CC0 Public Domain)

Калифорния скоро може да осъмне с нов налог – върху текстовите известия, изпращани през мобилните телефони. Новото предложение към момента е много неразбираемо и повдига ред въпроси, само че сигурно към този момент възпламени неодобрение у мнозина.

Целта на новата разпоредба, съгласно предлагането, е да се финансират телекомуникационни услуги за нискодоходните групи от популацията. Данъкът ще компенсира изгубените доходи от спада на обичайна гласова телеком услуга.
още по тематиката
По данни на регулатора, оповестени в phys.org, приходите на операторите от гласови услуги са спаднали до 11,3 милиарда $ през 2017 година, спрямо 16,5 милиарда $ през 2011 година

Предложението бе подадено от Комисията за комунални услуги в Калифорния (CPUC). Този орган контролира работата на информационните оператори, както и на доставчиците на енергийни, водни и транспортни услуги.

Засега не е ясно кой тъкмо ще заплаща налога – дали изпращача на текстово известие, получателя, или и двамата. Не е ясно и по какъв начин ще се подхожда към приемането и изпращането на известие от други щати и страни.

Ясно е обаче, че данъкът се отнася единствено за класическите тексстови известия – SMS и MMS. За разлика от другите известия, които се изпращат през разнообразни приложения, тези два типа минават непосредствено през мрежата на мобилния оператор,  през особено приложение за задачата.

Няма да има налог за известията през WhatsApp, Фейсбук Messenger, Apple iMessage, Гугъл Hangouts, Snapchat и други сходни. Тези приложения употребяват интернет за преноса на съдържанито си, което е друг метод на предаване спрямо обичайните текстови известия.

Най-голямо неодобрение в плана обаче провокира клаузата, съгласно която данъкът се вкарва със задна дата – за интервал от 5 години обратно. Окончателното решение се чака през януари 2019 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР