Спорна дузпа в 96-ата минута и още 5 минути разправии

...
Спорна дузпа в 96-ата минута и още 5 минути разправии
Коментари Харесай

Спорна дузпа в 96-ата минута остави ПАОК без поражение в Гърция

Спорна дузпа в 96-ата минута и още 5 минути разправии и кавги преди осъществяването й оставиха ПАОК (Солун) непобеден в гръцкото състезание след 9 кръга. Шампионите трябваше обаче да се задоволят с 2:2 вкъщи с Панатинайкос, а дребна разтуха е, че са непобедени към този момент 20 месеца.

Те изостават с 2 точки от водача Олимпиакос, който приключи 0:0 при гостуването си на Ксанти и има 23. ПАОК е с 21, АЕК Атина се изкачи на 3-о място със 17 след сложната победа с 3:2 над съгражданите си от Атромитос.

#Photogallery ΠΑΟΚ-Παναθηνακς: Εικνες - https://t.co/JvqiomMUHb #PAOKPAO #SuperLeague pic.twitter.com/JH190wTSQ7
— PAOK FC / ΠAOK (@PAOK_FC) 4 ноември 2019 година ПАОК се добра до точката с това 2:2 и би трябвало да бъде удовлетворен, макар че пропусна шанса да се изравни с Oлимпиакос на върха. Но решението пристигна от стаичката за ВАР и провокира гневен митинг освен на играчите на Панатинайкос, само че и на останалите клубове в медиите.

Панатинайкос поведе малко преди края на първото полувреме с попадение на пакистанеца с норвежки паспорт Гаяс Захид, само че резервата Аделино Виериня изравни в 20-ата минута на второто полувреме. Три минути преди края на постоянните 90 Емануел Инсуе подаде комфортно на Федерико Македа и италианският нападател не сбърка- 1:2 за Панатинайкос.

Hier, le PAOK a arraché le nul face au Panathinaikos (2-2) grâce à un penalty de Vierinha à la... 90e+11 après consultation de la VAR. Faute ou pas selon vous? pic.twitter.com/DJbQguUW77
— Football Grec France (@footgrec) 4 ноември 2019 година Минута след приключването на добавеното време на мача словенският арбитър Славко Винчич не видя никакъв фаул и даде играта да продължи при минимално натискане с ръка на Димитрис Курбелис против Хосе Анхел Креспо. Но гръцкият началник на ВАР-екипа Танасис Цилос изиска играта да бъде спряна и извика Винчич да види екрана в профил. След което Винчич уточни дузпа за наслада на почитателите на стадион Тумба и за неразбиране на гостите. Виериня не сбърка от 11-те метра и по този начин беше обезпечено равенството 2:2.

В събота Олимпиакос имаше много благоприятни условия при визитата в Ксанти, само че топката по този начин и не посети мрежите. Домакините от Ксанти остават на 5-о място с 16 точки.

На Олимпийски стадион в Атина Атромитос поведе с гол на Йоргос Манусос, който се разписа след добавка при пропусната дузпа. Но АЕК обърна развоя на срещата с автогол на вратаря на Атромитос Христос Мандас и гол на Нелсон Оливейра. В 88-ата минута Танасис Андруцос изравни за 2:2, само че в третата минута на добавеното време Оливейра донесе триумфа на АЕК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР