Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало

...
Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало
Коментари Харесай

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност към $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

Euler Finance претърпя хак по-рано тази седмица и бяха откраднати $197 милиона.

Във вторник протоколът предложи на хакера премия от 10% ($19.7 милиона) в подмяна на връщането на останалите 90% от откраднатите средства. Ако средствата не бяха върнати в границите на 24 часа, Euler Finance съобщи, че ще разгласи премия от $1 милион за информация, която да докара до арестуването на нападателя и връщането на всички средства.

Загубата от $197 милиона е резултат от офанзива с флаш заеми (flash loan), при която DeFi потребителите заемат огромни суми против нулево поръчителство и би трябвало да върнат заемите преди края на транзакцията.

Злонамереният субект открадна от протокола $136 милиона в стейкнат Етериум (stETH), $34 милиона в USDC, $19 милиона в обгърнат Биткойн (WBTC) и $8.7 милиона в DAI. След това нападателят трансферира 1,100 ETH ($1.8 милиона) на Tornado Cash, миксер на криптовалути , с цел да откраднатите средства.


 


В петък хакерът изпрати 100 ETH (около $170,500) на портфейл, обвързван с хака на Ronin, който има връзка със севернокорейската хакерска група Lazarus Group.

Не е ясно дали хакерът ще върне останалите откраднати средства. ZachXBT допусна, че нападателят може би заблуждава, защото преди този момент е изпратил транзакция към Lazarus.

През април предходната година Министерството на финансите на Съединени американски щати добави Lazarus Group към листата си с набелязани лица.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР