Според Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz air, високите

...
Според Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz air, високите
Коментари Харесай

Wizz Air намали очакванията си за годишната печалба заради по-високите цени на горивата

Според Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz air, високите цени на горивата не постоянно е неприятно за бизнеса.

© Николай Дойчинов Още по тематиката
Новата багажна политика на Wizz Air влиза в действие на 1 ноември

Нискотарифната самолетна компания предлага чекиране на багаж до 10 кг за 7 евро
25 окт 2018
Wizz Аir за повторно стопира да лети сред София и Варна

Компанията изяснява това с преразпределение на потенциали по други направления
4 сеп 2018
Пътниците на летищата във Варна и Бургас порастват със 17.3% от началото на годината

Това изпреварва прогнозите на концесионера Fraport, които бяха за нарастване от 10%
14 авг 2018 Нискобюджетната самолетна компания Wizz Air понижи годишната си прогноза за облагата с 21%, като изясни, че e направила 80 млн. евро спомагателни разноски поради по-високите цени на горивата.

Но бързо развиващият се транспортьор, който обслужва основно дестинации в Централна и Източна Европа, съобщи, че е в по-добра позиция да се оправи с възходящите цени на горивата, в сравнение с доста от съперниците, оповестява Reuters. Това се дължи на бизнес модела й на ниски разноски и проектите за уголемение въз основата на нови, по-икономични самолети през идната година.

" Не мисля, че бизнесът в условия на високи цени на горивата е наложително структурно неприятно нещо за Wizz Air ", споделя в изявление за организацията изпълнителният шеф на компанията Йозеф Варади. Според него това оказва помощ на пазара да се консолидира и прави още по-силни останалите самолетни компании.

Акциите на Wizz, върху чиито годишен резултат ще се отразят и вредите от 10 млн. евро от стачките на въздушния надзор и претрупаните летища през лятото, се намалиха с 2.3% на борсата в Лондон преди обяд.

Цената на самолетното гориво е повишена с към 23% от преди година, като това докара до прекъсване на активността през октомври на кипърската самолетна компания Cobalt Air и основаната в Дания Primera Air.

По-големите нискоразходни самолетни компании също са претърпели вреди - Ryanair понижи прогнозата си за облагата през октомври, до момента в който easyJet съобщи, че вероятностите за приходите през идващите шест месеца не са положителни.

Мерките

В кратковременен проект Wizz ще смекчи отрицателния резултат от по-високите цени на горивата, като понижи разноските и растежа на потенциала за второто полугодие до 14% от планувания 18%, което ще даде опция за повишаване на цените на билетите.

" Докато смяната на годишните цели е разочароващо, предвижданите ограничения за второто полувреме са в сходство с упованията и мощната инерция в цените е впечатляваща ", декларира анализаторът на Goodbody Марк Симпсън.

В началото на идната година Wizz, която има сериозен бизнес и в България, би трябвало да получи първия си аероплан A321neo, а до края на идната финансова година ще експлоатира 12 от по-големите самолети, чийто разход на гориво е с 16% по-малко.

Авиокомпанията разгласи през днешния ден, че чистата й облага за финансовата година до март 2019 година може да доближи 270-300 млн. евро по отношение на предходната прогноза за 310-340 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР