Според WinFuture, Galaxy Note 10, който ще използва Snapdragon чип

Според WinFuture, Galaxy Note 10, който ще използва Snapdragon чип ...

Galaxy Note 10 няма да използва новия Snapdragon 855+.


Според WinFuture, Galaxy Note 10, който ще използва Snapdragon чип за пазарите в САЩ и Китай, ще бъде оборудван със стандартния Snapdragon 855. Има няколко причини да не бъде избран обявеният тази седмица Snapdragon 855 Plus чип.

Първата разбира се е, че няма как току що обявен чип да се появи в устройства толкова бързо. Очаква се първият такъв телефон да е Asus ROG Phone II. От Qualcomm казват, че до края на годината ще има и други устройства. Galaxy Note 10 обаче трябва да излезе на пазара във втората половина на август. Samsung най-вероятно вече произвежда устройството масово и 855 чиповете вече са закупени.

Дори това да не беше така, Samsung има и друга причина да остане на базовата версия. В Galaxy S10 се използва Snapdragon 855, както и Exynos 9820. Вторият процесор, който е дело на Samsung, изостава по производителност и енергийна ефективност. Това е така, защото той е изработен по 8 nm технология, вместо по 7 nm технология. При Note 10 корейците ще имат шанс да изравнят представянето чрез своя Exynos 9825 процесор (7 nm).

Няма как да не се отбележи и, че Plus версията на 855 не е кой знае какъв скок напред. Както казахме, от Qualcomm са постигнали 15% по-голяма графична производителност, а процесорът е с вдигната честота от 2.84GHz на 2.96GHz. Гореспоменатият геймърски телефон на ASUS ще има полза от това, но при устройствата за по-масова употреба няма да е точно така.

Източник: kaldata.com