Според WinFuture, Galaxy Note 10, който ще използва Snapdragon чип

...
Според WinFuture, Galaxy Note 10, който ще използва Snapdragon чип
Коментари Харесай

Galaxy Note 10 няма да използва новия Snapdragon 855+

Според WinFuture, Galaxy Note 10, който ще употребява Snapdragon чип за пазарите в Съединени американски щати и Китай, ще бъде оборудван със общоприетия Snapdragon 855. Има няколко аргументи да не бъде определен оповестеният тази седмица Snapdragon 855 Plus чип.

Първата несъмнено е, че няма по какъв начин одеве разгласен чип да се появи в устройства толкоз бързо. Очаква се първият подобен телефон да е Asus ROG Phone II. От Qualcomm споделят, че до края на годината ще има и други устройства. Galaxy Note 10 обаче би трябвало да излезе на пазара във втората половина на август. Samsung най-вероятно към този момент създава устройството всеобщо и 855 чиповете към този момент са закупени.

Дори това да не беше по този начин, Samsung има и друга причина да остане на базовата версия. В Galaxy S10 се употребява Snapdragon 855, както и Exynos 9820. Вторият процесор, който е дело на Samsung, изостава по продуктивност и енергийна успеваемост. Това е по този начин, тъй като той е направен по 8 nm технология, вместо по 7 nm технология. При Note 10 корейците ще имат късмет да изравнят представянето посредством своя Exynos 9825 процесор (7 nm).

Няма по какъв начин да не се означи и, че Plus версията на 855 не е кой знае какъв скок напред. Както казахме, от Qualcomm са постигнали 15% по-голяма графична продуктивност, а процесорът е с вдигната периодичност от 2.84GHz на 2.96GHz. Гореспоменатият геймърски телефон на ASUS ще има изгода от това, само че при устройствата за по-масова приложимост няма да е тъкмо по този начин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР