Според всички, които анализират ситуацията с коронавируса не само в

...
Според всички, които анализират ситуацията с коронавируса не само в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Спазвайте социална изолация, защото от вашите действия зависи животът на възрастните

" Според всички, които проучват обстановката с ковид освен в България, само че и в света, само че най-важното е да се резервира обществената отдалеченост. Това е единственото нещо, което сигурно е асъдействало за ограничение на инфекцията за страни, които към този момент се оправят с казуса. Това е философията на всички ограничения - множеството от тях са свързани с ограничение на свободите и придвижванията на евентуалните пациенти. Свободите като споделям не го разбирайте като ограничение на права. Но към този момент са факт и законодателните промени, би трябвало да се гласоподават на второ четене единствено, където до 5 години затвор ще бъде наказването за неспазване на карантината и от 5 до 10 000 лв. санкция. Само Израел има по-твърди ограничения ", съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, шефът на спешния щаб за справяне с ковид по " Панорама ".
" Не можаха хората да схванат, че би трябвало да се самоограничат, тъй като този случай е съдбовен в множеството случаи за възрастните хора. И тъй като всички нарушават карантината всеобщо, по тази причина и ние, и доста страни в Европа и по света вземат ограничения, с които инкриминират нарушаването на карантината ", добави той.
" Това е нов вирус. И по тази причина е този боязън. Всяка година претърпяваме всевъзможни инфекциозни заболявания, които от време на време могат да бъдат даже по-фатални и страшни. Но това е вирус, който е изцяло незнаен. Никой не може да предвижда по какъв начин ще се развият нещата. Няма лекуване, не е измислена задоволително добра формула, няма ваксина. Най-оптимистичния вид е към септември да бъде открита тази ваксина. Толкова доста са незнайните, че е обикновено човек да се опасява. Информационните потоци са толкоз огромни, че ни залива всякаква информация. И не всеки може да употребява информацията рационално ", добави още шефът на спешния щаб.
За скупчването по магазините
" Струпването в магазините е ирационално държание. Правиш куп неща, които са не място. Тълпиш се с хората, кихат ти оттук-оттам. По-добре спри у дома ", сподели Мутафчийски.
Опасността за лекарите 
1700 лекари до предишния месец се бяха заразили в Китай. В Италия се болести цяла болница. Тогава се появява въпросът кой ще ни лекува, откакто са инфектирани лекарите и сестрите в личния състав. Да, Китай има неизчерпаеми запаси, само че европейските страни нямат такива запаси от хора. Затова нещата би трябвало да бъдат с много нараснали условия за облеклата. Тези дрехи, които в този момент се създават в България, имат отлична характерност - тя е сходна на най-хубавите ски дрехи. 
Дали ще издържи българската здравна система
В Европа сме на второ място по болнични кревати на глава популацията. Същото състояние е и с реанимационните кревати. Само че те са неравномерно ситуирани - насочени са към огромните градове. Първите две огнища на болестта са в Габрово и в Плевен. В Плевен добре дава отговор системата - там има академични клиники, военна болница, частни лечебни заведения, до момента в който в Габрово не е по този начин. Това може да се окаже огромно предизвикателство за страната.
10-те %, които влизат в болница
80 % от инфектираните даже могат и да не схванат и да изкарат една лека хрема, малко кихане, кашляне. Но 20 %-те % - половината от тях се нуждаят от същинско лекуване - това е сигурен факт. Този вирус и да не е по-различен от други вируси, не е толкоз гибелен, колкото предходните епидемии с коронавируси, само че дълго се лекува. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР