Според Володимир Зеленски руският президент Владимир Путин стои зад смъртта

...
Според Володимир Зеленски руският президент Владимир Путин стои зад смъртта
Коментари Харесай

Зеленски: Путин стои зад смъртта на Пригожин

Според Володимир Зеленски съветският президент Владимир Путин стои зад гибелта на разбунтувалия се началник на " Вагнер “ Евгений Пригожин, който почина в мистериозна самолетна злополука дружно с най-хубавите си лейтенанти предишния месец, заяви „ TVP World ”.

Украинският президент направи този коментар пътем на конференция в Киев, когато му беше заложен въпрос за съветския президент, само че не показа никакви доказателства в поддръжка на изказванието си.

" Фактът, че той (Путин) е умъртвил Пригожин - най-малко това е информацията, с която всички ние разполагаме - също приказва за неговата рационалност и за това, че той е слаб ", сподели Зеленски.

Кремъл твърди, че ще бъдат разследвани всички вероятни аргументи за злополуката. Москва назова " безспорна неистина " догатката, че Путин е наредил гибелта на Пригожин и неговите хора.

Пригожин оглави къс протест в Русия, който представляваше най-голямото предизвикателство за ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година Това накара съветския водач да упрекна създателите на пуча в " държавна измяна ".

Много критици на Путин и съветски бизнес магнати са починали при мистериозни условия по време на 23-годишното му ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР