Според Володимир Зеленски агресията на Русия срещу Украйна няма да

...
Според Володимир Зеленски агресията на Русия срещу Украйна няма да
Коментари Харесай

Експлозии в Севастопол, украинците се готвят за контранастъпление на День победы?

Според Володимир Зеленски експанзията на Русия против Украйна няма да спре, Владимир Путин се борел за живота си

Експлозии прозвучаха в Севастопол. Руските нашествениците оповестиха офанзивата с дронове, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев съобщи в канала си в Telegram тази заран, че съветският флот е отблъснал офанзива с дронове. 

По-късно той разясни, че един дрон е бил погубен от силите за противовъздушна защита, а втори се е взривил самичък. По думите му няма потърпевши.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е убеден в това, че страната му е в положение да отблъсне съветската войска и даже в този момент се готви за контранастъпление.

В изявление за „ Ал Арабия “ президентът изрази убеденост в триумфа на Въоръжените сили на Украйна и акцентира, че бойците са решени да върнат земите си. " Нашата войска се приготвя и ние вършим всичко допустимо, с цел да я създадем по-силна ", добави той.

" Не мога да нарека ситуацията добра, само че ние се борим. По-силни сме от преди година ", сподели президентът, разяснявайки обстановката на фронта.

„ Истината е, че Русия няма да спре и това е ясно на всички “, сподели той и добави, че Путин се бори за живота си.

УНiАН оповестява, че съгласно естонското разузнаване украинските сили могат да преминат в нахлуване още на 9 май.

Бившият специфичен представител на Държавния департамент на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър пък е уверен, че Въоръжените сили на Украйна имат положителни шансове за сполучлива контраатака. Руската войска, съгласно него, в този момент е в неприятно положение.

„ The Guardian “ пък написа, че след настъплението западните страни, дружно с Китай, може да стартират да убеждават украинските управляващи за помирение с Руската федерация.

Зеленски пък, че Украйна не може да изостави защитата на Бахмут, защото завладяването му ще помогне на съветските окупатори да разширят фронта. 

Въпреки че някои анализатори акцентират, че градът няма стратегическо значение, президентът е безапелационен, че Украйна няма да се откаже от Бахмут. 

Според него, в случай че съветските войски завладяват града, той може да стане плацдарм за настъплението им против Краматорск и Славянск в Донецка област. 

Според съветските анализатори обаче частната войска „ Вагнер “ управлява близо 90% от територията на Бахмут, а олигархът Евгений Пригожин е наредил на наемниците си към този момент да не вземат пленници. Оттук нататък унищожавайте всички, споделил той, откакто покорен съветски войник е бил убит. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР