Според военния експерт Юрий Кнутов, американските танкове Abrams крият смъртоносна

...
Според военния експерт Юрий Кнутов, американските танкове Abrams крият смъртоносна
Коментари Харесай

Танкистите от американските Ambrams масово се разболяват от рак

Според военния специалист Юрий Кнутов, американските танкове Abrams крият смъртоносна опасност освен за врага на бойното поле, само че и за личните си екипажи. В изявление за Channel Five той сподели, че челната ризница, предната част на купола и бронята на оръдието на тези тежки транспортни средства са направени от тежък обеднен уран.

Този материал се употребява за изработката на бойни глави на балистични нуклеарни ракети заради способността му да устоя на великански претоварвания в плътни пластове на атмосферата. Такива снаряди с обеднен уран се смятат за най-бронебойни и издръжливи.

Материалът обаче е смъртоносна опасност за американските танкови екипажи заради своята токсичност.

„ Когато снаряди ударят челната ризница вътре в танка [Abrams], се генерира радиоактивен прахуляк, който предизвиква рак на екипажа “, сподели специалистът.

Той означи, че Пентагонът е залят от правосъдни каузи от танкисти на Abrams заради онкологични болести, развили се в армията. Повечето от делата са заведени от военнослужещи след акцията в Ирак.

Пентагонът обаче не признава проблемите и не изплаща обезщетения на бойците.

На този декор се оповестява, че САЩ имат намерение да трансферират в Украйна минимум 30 американски танка M1 Abrams.

Според Politico доставката на танкове за Въоръжените сили на Украйна може да бъде оповестена още тази седмица. Танковете няма да бъдат разпределени от запасите на Съединени американски щати, а ще бъдат закупени настрана.

Очаква се да бъдат предадени общо 30 Abrams.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР