Според Владо Даверов за сегашната ситуация вина трябва да понесе

...
Според Владо Даверов за сегашната ситуация вина трябва да понесе
Коментари Харесай

Писател за правителството на Петков: За четири месеци тези момчета унищожиха държавата

Според Владо Даверов за сегашната обстановка виновност би трябвало да понесе Румен Радев
„ Най-големият риск е склонността на българина да търси избавител “, съобщи в изявление за БГНЕС писателят и сценарист Владо Даверов. Според него България сега се намира в едно „ доста тъжно и смешно “ състояние.

Страната стремглаво върви надолу. Това не може да се изясни единствено с некомпетентността и зависимостите на държавното управление, които са забележими . Много бързо се лишаваме от бъдеще и в случай че не се вземат ограничения, които да не са краткотрайни, ще ни би трябвало повече време да излезем от рецесията, в сравнение с от комунизма. За четири месеци тези момчета унищожиха страната “, съобщи Даверов.

Той не изключи България да излезе от това ръководство по-пострадала, в сравнение с една Украйна, която сега води война против експанзията на Путин.

„ Днешните управници, в чието обучение стартирам към този момент да се колебая, са по-вредни даже от комунягите, които също са част и са най-вредни в тази измислена коалиция “, сподели писателят.

Той не споделя „ бодряшкия звук “ на икономистите, тъй като страната очевидно няма пари. „ Основният въпрос е: къде изчезнаха парите? Лошо или положително държавното управление на Борисов остави една богата или по-скоро тръгнала да забогатява страна. Всички индикатори и инспекции на интернационалните институции, които не са корумпирани, сочеха, че вървим по прав път със съответните неточности, както е при всеки човек, който работи “, сподели Даверов.

Той уточни, че за една година в България не е изместен и един камък.

„ Като изключим частната самодейност, която също забави темповете си на развиване, нищо не помръдва в страната “, съобщи писателят и добави, че това безучастие от страна на днешната власт е знак на некадърност и несръчност. Според него тя бърка, тъй като нищо не прави и се пробва да посрами тези, които са се пробвали с всичките им недостатъци да създадат нещо.

„ Имате ли възприятието, че в тази страна животът кипи? Освен Иван Гешев, който пристигна до гуша на всички и по този начин наречената правосъдна промяна, която си е чиста поръчка на проведената престъпност. Всички го виждат и нищо не могат да създадат. Всички виждат по какъв начин енергетиката изтича в някакви офшорки и нищо не могат да създадат. Всички виждат, че президентът е назначен персонално от Путин и нищо не могат да създадат “, означи Владо Даверов.

Според него за сегашната обстановка виновност би трябвало да понесе Румен Радев.

„ Президентът е толкоз отговорен, че в случай че страната в действителност беше правова, нещо което ми пристигна до гуша да чувам от хора, които нарушават Конституцията воглаве със самия президент, откакто се напрезидентства би трябвало да се потърси юридическа отговорност от него за създалото се състояние. Той персонално вкара страната в това неудържимо проваляне “, безапелационен е Даверов.

Той напомни, че Радев е избрал хората в държавното управление, които съумяха да го излъжат.

Най-големият демон беше измамен от по-големите дяволи – Асен Василев и постоянно засмения Кирил Петков. Те съумяха да излъгват президента да им подари властта и го изритаха . Сега той се чуди по какъв начин да се отърве от тях. Новият му кандидат и той е същият. Заяви че Украйна е агресорът и че е нападнала сама себе си. Това дефинитивно ме убеди, че има нещо сбъркано в тази страна, която не е страна. Държава не сме имали от доста години. А разполагаме с една прелестна страна… “, сподели писателят и сценарист.

За него „ най-големият риск е склонността на българина да търси избавител и да не го откри в лицето на „ Възраждане “, тъй като тогава напълно ще втасаме “.

Всеки простак, който пристигна отнякъде и каже на този народ това, което желае да чуе, може да вземе властта. Разум, причини и гений са неща, които в България не се почитат. Авторитетите и знанията не са уважавани, това не върви у нас “, с горест означи Даверов.

Той към момента не е изгубил вяра, че можем да се развиваме като Полша, Чехия, Хърватия, Румъния и други страни, с които сме стартирали прехода едновременно и от една база.

По отношение на войната против Украйна писателят е доста нервиран от причините, с които настоящето държавно управление отхвърля да даде помощ на Киев.

„ Официалната позиция пред госпожа Митрофанова, която от дълго време трябваше да бъде изгонена, е, че ние няма да дадем оръжие. Г-жа Корнелия Нинова заплашва, че ще напусне обединението. Какво ще стане, в случай че я напусне? Ще загине България ли? Нямала да постави автограф, тъй като сме доста близо до войната. Румъния и Полша имат обща граница. Румъния даде всичките си самолети. Тя не се ли опасява, че ще бъде нападната? Ние сме натовска страна, само че нямаме никаква войска . Ако не е НАТО, госпожа Митрофанова еднолично с екипа на посолството си, чийто състав е по-голям, в сравнение с състава на батальона, който трябваше да образува някогашният боен министър, ще превземе България и без намесата на съветската армия. Тя е подготвена, президентът е подготвен, а и Петков като го виждам “, съобщи Владо Даверов.

Той прикани министър председателят да спре да се оправдава с ГЕРБ и да даде отговор на въпроса: къде изчезнаха 9 милиарда . Има и други въпроси, на които писателят би желал да получи отговор, като да вземем за пример, можеш ли да нарушиш Конституцията и да не си отговорен:

„ Ако аз наруша Конституцията ще ме вкарат в пандиза, само че Петков стана министър председател, тъй като обичал България. Другите не я обичаме, единствено той я обича. Задавам си тези въпроси и нямам отговор на тях “.

Според него властта е взела на въоръжение някакви социолози и политолози, които се пробват да оправдават Петков и си измиват ръцете с ГЕРБ, а те от една година не се на власт.

„ Една шепа комунисти останаха и от тях не можем да се отървем толкоз години и една шепа в Македония. Един приятелски народ като Македония не можем да го приобщим, тъй като две шепи ченгета извършват заповедите на Русия. Просто като гъбена супа и който го знае и каже, го арестуват и уволняват “, съобщи писателят.

Владо Даверов се опасява за младите, които са облъчени от пропагандата.

Това потомство бе отгледано от намиращия се на властова позиция Слави Трифонов с неговата чалга, с неговите сценаристи . Сега пристигна второто потомство от чужбина да ни „ помогне “. Те идват да ни окрадат, наричайки ни провинциалисти. Присвояват всичко реализирано от другите, без да се създали нищо. Има ли по-непрозрачно държавно управление от това, което пристигна в името на прозрачността. Има ли по-непочтено държавно управление от това, което пристигна в името на прозрачността. А желаеха да попълнят декларация, че са честни. Тъжна работа “, акцентира Владо Даверов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР