Според вицепрезидента на Асоциацията на банките на Русия Алексей Войлуков,

...
Според вицепрезидента на Асоциацията на банките на Русия Алексей Войлуков,
Коментари Харесай

За жителите на анексираните територии Русия печата почти 1 трилион рубли

Според вицепрезидента на Асоциацията на банките на Русия Алексей Войлуков, с цел да финансира четирите (без Крим), Русия ще би трябвало да напечата още 900 милиарда рубли (29,1 милиарда лв) , оповестява Руската работа на Би Би Си.

В коментар за съветските медии Войлуков изясни, че от съотношението на популацията на Русия и количеството пари в обращение на един руснак се падат приблизително към 100 000 рубли (3200 лв) в брой.

" Ако вземем поради, че популацията на анексираните територии е към 6 милиона души, тогава търсенето на пари в брой ще бъде почти 500-600 милиарда рубли. Платежната инфраструктура в тези райони обаче към момента е едва развита, има малко банкомати и терминали за безкасови заплащания . Следователно там ще са нужни повече пари в брой към един и половина пъти - към 0,9 трилиона рубли ", цитира думите му вестник " Известия "

Припомняме, че Русия още преди анексирането на Херсонска област - от 1 май тази година. В така наречен Донецка и Луганска национални републик рублата се използваше и до момента като платежно средство, защото те в никакъв случай не са вкарвали свои валути и не работеха с украински гривни от години.
 Русия ще гони в Украйна търговци от Херсон, които не одобряват рубли
Русия ще гони в Украйна търговци от Херсон, които не одобряват рубли

Ще се преследва и обмяната на гривните по погрешен курс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР