Според вицепремиера на Полша Ярослав Качински около 8000 бойци на

...
Според вицепремиера на Полша Ярослав Качински около 8000 бойци на
Коментари Харесай

Полша: Около 8000 бойци на Вагнер ще се окажат в Беларус

Според вицепремиера на Полша Ярослав Качински към 8000 бойци на " Вагнер " ще се окажат в Беларус, съобщи ПАП.

" Това е детайл, който е евентуално рисков за Украйна и украинците са наясно с това, той е евентуално рисков за Литва и най-после може да бъде рисков и за нас ", сподели Качински.

В отговор Варшава изпраща спомагателни сили към източната граница с Беларус, като решението е взето на изключително съвещание на Комитета за национална сигурност и защита към Министерския съвет.

" Това може да значи нова фаза на хибридната война, фаза, доста по-трудна от тази, с която сме се справяли до момента ", сподели Качински, визирайки мигрантската рецесия от 2021 година на границата сред Беларус и Европейски Съюз, инспирирана от режима на Александър Лукашенко по разпореждане на Путин, което беше изтъкнато и от министъра на защитата Мариуш Блашчак, също присъстващ на конференцията.

Полските управляващи оповестиха, че ще подхващат " краткосрочни и непрекъснати " ограничения за подсилване на границата, което, както беше пояснено, значи увеличение на броя на военнослужещите, както и издигане на спомагателни трудности, " които да пазят границата ни при положение, че бъде атакувана ".

Министърът на защитата Блашчак посочи, че силите на Граничната защита ще бъдат допълнени с военнослужещи от полските въоръжени сили.

Както сподели Блашчак, наемниците на Вагнер " са хора, които имат военен опит, те са деморализирани персони, само че в това време са рискови, тъй като заради деморализацията си не зачитат никакви правила ".

" Ние сме наясно със заканите и по отношение на тях са взети съответните решения ", сподели Блашчак.

" Разбира се, няма никаква сигурност, само че политиката за сигурност по своята същина е насочена към най-мрачните сюжети и следвайки този принцип, трябваше да вземем това решение ", сподели вицепремиерът Качински. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР