Според “Вашингтон Пост Държавният департамент, Пентагонът и други американски агенции

...
Според “Вашингтон Пост Държавният департамент, Пентагонът и други американски агенции
Коментари Харесай

За възможността в Полша да се създаде украинско правителство в изгнание

Според “Вашингтон Пост ” Държавният департамент, Пентагонът и други американски организации приготвят проекти при положение, че Владимир Зеленски би трябвало да напусне Украйна. Наред с другото се преглежда и сюжетът за основаване на украинско „ държавно управление в заточение “ в Полша.

Според “Вашингтон Пост” Зеленски е разискал с американски публични лица дали би трябвало да се реалокира от Киев в Лвов, по-близо до полската граница. Въпреки че никой не може да каже сигурно дали президентът на Украйна към момента е в украинската столица. Европейските дипломати и техните американски сътрудници обаче „ стартират да се приготвят по какъв начин да поддържат украинското държавно управление “ при положение на рухването на Киев и да задържат това държавно управление „ на повърхността “, даже когато бяга.

Има разнообразни версии за това къде се намира Зеленски в този момент. Според Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума на Руската федерация, „ Зеленски дружно с антуража си избягали в град Лвов. Всички видеоклипове, които той разгласява в обществените мрежи, са записани авансово. Володин посочи, че тази информация е получена от депутатите на Върховната Рада, които се пробват да се срещнат със Зеленски, само че са поканени на среща в Лвов.

Според други известия Зеленски към момента е в Киев, криейки се в под земята бункер. Шведският министър председател Магдалена Андерсон сподели, че Зеленски се е включил към незабавната среща на върха на Европейския съюз „ от мазе или бункер “.

Възможността Зеленски да бъде в бункер беше позволена и от някогашния министър председател на Украйна Николай Азаров. „ Ако се намира в Киевв известния бункер на територията на президентската администрация, то това е безусловно защитенподготвен от руско време бункер за работата на висшите политически и военни управлението на тогавашната руска република в изискванията на атомна атака”, увери той.

Във всеки случай Зеленски има задоволително аргументи да бяга. Той ще бъде съден освен за обстрела на Донбас, който даде обещание да спре в навечерието на изборите, само че и за разорението на Украйна, за продажбата на украински земи на чужденци, за издевателството над руснаците на Украйна, за корупцията, която се ускори по време на неговото ръководство.

„ Борецът против корупцията “ Зеленски в действителност е най-корумпираният. За две години и половина банковите му сметки набъбнаха с над 1,2 милиарда $. Парите постъпваха по сметките на Зеленски на „ раздрани траншове “ от сметките на украински олигарси. Освен това „ прислужникът на народа “ похарчи пари за закупуване на вила в Маями за 34 милиона $.

Евакуация му предложиха освен Съединени американски щати, те са подготвени да го одобряват и в Лондон. Ще бъде признат и в прилежаща Полша, където към този момент хранят псевдопрезидента на Беларус Тихановская. Като евреин Зеленски може да отиде в Израел, само че надали ще бъде добре пристигнал там, поради топлите му връзки с нацистите в Украйна.

И въпреки всичко Зеленски би трябвало да бяга. Киев е обграден, а президентът Путин назова сегашния украински режим „ тайфа наркомани и неонацисти, които се заселиха в Киев и взеха за заложници целия украински народ “.

Други представители на киевските управляващи също би трябвало да се опасяват от наказване. Например, Кървавият свещеник Александър Турчинов, някогашен секретар на Съвета за национална сигурност и защита. Той също по този начин ще бъде съден за военни закононарушения и за отприщването на война в Донбас. Настоящият началник на централата на партия " Европейска взаимност " Турчинов, до момента в който беше длъжностен президент на Украйна от февруари до юни 2014 година даде заповед за започване на " антитерористичната интервенция " в Донбас.

Съдбата на членовете на " шайката " във всеки случай е нежелана, само че те въпреки всичко би трябвало да отработят американските сребърници. Затова във Вашингтон започнаха да приказват за опцията за основаване на украинско „ държавно управление в заточение “.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР