Според външен анализ едноличната роля на Каланик в Uber и

...
Според външен анализ едноличната роля на Каланик в Uber и
Коментари Харесай

Основателят на Uber подаде оставка под натиска на инвеститорите

Според външен разбор едноличната роля на Каланик в Uber и досегашното ръководство вид " стартъп " към този момент не са съответни за разрасналата се компания

Още по тематиката
Травис Каланик изясни, че ще работи за възстановяване на лидерските си качества

Компанията навлиза в най-тежкия интервал от основаването й до момента

Решението дали компанията дава услуга за свързване или транспортна услуга ще бъде взето по-късно през годината

Главният изпълнителен шеф на Uber Травис Каланик подаде оставка, откакто натискът на вложителите върху компанията набъбна поради редица кавги,. Напускането на Каланик идва в сериозен за компанията миг – тя минава през съществени промени, откакто промени таксиметровата промишленост в световен мащаб, написа Reuters. Uber стана обект на съществени рецензия поради корпоративната си просвета и обвиняванията в полов и психологичен тормоз на работното място. Проблемите в компанията обаче станаха най-видими, когато Каланик бе сниман да се кара с един от водачите на Uber. " Обичам Uber повече от всичко друго в света и в този сложен миг в персоналния ми живот одобрих настояването на вложителите да се отдръпва, тъй че тя може да се върне към това да построява, вместо да се разсейва с друга борба ", написа в изказването си той.

През последните седмици Uber бе обект и на външен разбор на вътрешноработните практики. Докладът стигна до извода, че едноличната роля на Каланик е прекомерно мощна и че досегашното стартъп ръководство не е съответно за разрасналата се компания. Преди дни той разгласи, че ще се отдръпна за неустановен интервал от управлението. Настояванията на редица от най-големите вложители (Benchmark, First Round Capital, Lowercase Capital, Menlo Ventures и Fidelity Investments) са предиздвикали Каланик да напусне напълно. Говорител на компанията съобщи, че решението му е било " изненада за всички ".

Сега Uber се готви да назначи самостоятелен ръководител на борда, да сътвори система за оценка на управлението и да промени културните си полезности. Предвижда се и нулева приемливост при потвърдени недоволства от дискриминация и тормоз – непряко самопризнание, че преди те са били подценявани. Това се случи, откакто някогашен инженер от компанията се оплака, че е била подлагана на полов тормоз и е била дискриминирана поради пола си.

Компанията разгласи, че ще позволи на водачите си да получават бакшиши – нещо, което бе неразрешено до неотдавна. Основният съперник на Uber в Съединени американски щати – Lyft, от дълго време позволява на водачите си да получават бакшиши посредством приложението.

Сред другите оповестени промени бе и това, че те ще получават възнаграждение, до момента в който чакат за клиенти, а самите консуматори ще имат по-малко време, в което им е позволено да се откажат от резервация за пътешестване. Тези ограничения са част от опитите на компанията да усъвършенства изискванията на труд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР