Според украинския президент Петро Порошенко получаването от САЩ на два

...
Според украинския президент Петро Порошенко получаването от САЩ на два
Коментари Харесай

Порошенко: Украйна де факто е източен фланг на НАТО

Според украинския президент Петро Порошенко приемането от Съединени американски щати на два патрулни катера удостоверява „ до каква степен е значима Украйна за бъдещето на свободния свят “, а също по този начин и поддържането на неговата страна като фланг на НАТО, съобщи БГНЕС.
Бреговата защита на Щатите в четвъртък съобщи на Украйна катерите Cutters Drummond и Cushing. Според адмирал Владимир Валуев, някогашен командващ Балтийския флот, тези катери не усилват мощта на флота, а единствено основават проблеми, и в последна сметка всичко ще свърши в „ гробището за кораби “.
По време на посещаване в базата на бреговата защита на Съединени американски щати „ Балтимор “ Порошенко дефинира приемането на корабите като „ удостоверение за това, до каква степен е значима Украйна за бъдещето на целия свободен свят “.
" Украйна де факто е източният фланг на НАТО, а този жест на поддръжка ускори отбранителното съдействие сред нашите страни ", популяризира пресслужбата думите на президента.
През декември 2014 година украинският парламент направи промени в два закона, отказвайки се от извънблоковия статут на страната. През юни 2016 година бяха признати нови промени, които дефинират влизането в НАТО за цел на външната политика на Киев. До 2020 година Украйна би трябвало да обезпечи цялостна съгласуемост на въоръжените си сили с тези на страните от НАТО.
По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е казвал, че за присъединението на Украйна към алианса Киев ще би трябвало да реализира редица критерии, за реализирането на което ще бъде належащо много време. Според специалисти в околните 20 година Киев надали ще бъде подготвен да стане член на Северноатлантическия алианс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР