Според украинските военни Русия е извършила масирана атака на няколко

...
Според украинските военни Русия е извършила масирана атака на няколко
Коментари Харесай

Русия с нова масирана атака в Украйна. Има загинал /обновeна/

Според украинските военни Русия е направила масирана офанзива на няколко талази, изстрелвайки крилати ракети от самолети Ту-95МС и Ту-22М3, употребявайки също балистични ракети и дронове.

 

По информация на Виталий Кличко един човек е потърпевш от паднали ракетни парчета в региона на Киев. По-късно стана ясно, че общо шестима души са ранени.

 

" В резултат на вражеско нахлуване два високоволтови провода в столицата са развалени от ракетни осколки. Част от потребителите на левия бряг на Днепър сега са без ток ", написа още кмета на украинската столица.

 

Медици са оказали помощ на място на един потърпевш.

 

В украинската столица се намира и българската делегация, отпред с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ. Заедно с него са Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Атанасов от Движение за права и свободи. В момента те се намират в бомбоубежище, дружно с съпътстващите ги публицисти.

 

Трима души към този момент са приети в болница в Голосеевския регион на Киев, лекари работят покрай 18-етажна жилищна постройка, където е зародил пожар вследствие на ракетна офанзива, сподели кметът Виталий Кличко.

 

Пожар е избухнал в няколко жилището в многоетажна постройка.

 

В Николаев вследствие на съветската ракетна офанзива има ранени. Един човек е бил настанен в болница. Съобщава се, че по-късно е умрял в реанимацията. Причинени са и материални вреди, заяви кмета Александър Сиенкович, представен от " Украинска истина ". 20 здания са останали без покрив вследствие на офанзивата. Повредени са газопроводи и водопроводи.

 

Попадения са регистрирани в квартал Слобода на Харков, нанесени са вреди и на нежилищна инфраструктура, оповестява началникът на районното военно ръководство Олег Синегубов.

 

Експлозии е имало и в Дрогобич в региона на Лвов, оповестиха локалните управляващи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР