Според учителя Петър Дънов правлното готвене е част от духовното

...
Според учителя Петър Дънов правлното готвене е част от духовното
Коментари Харесай

Правилата за готвене от учителя Петър Дънов

Според учителя Петър Дънов правлното готвене е част от духовното ни равновесие. Не инцидентно един от неговите препоръки е: "Готвиш ли, пей! Бъди щастлив, с цел да се радват и тези, които ще го ядат. "

Разбира се, всеки един от нас би трябвало да избере подобаващата за себе си храна, с цел да се усеща добре и да получи най-хубавите резултати.

Днес подбрахме за вас някои от златните правила от учителя Петър Дънов за здравословно хранене:
 Тайна съставна част на прахуляк ни прави още по-красиви Edna предлага Тайна съставна част на прахуляк ни прави още по-красиви
► Винаги слагай продуктите в кипяща вода. Всички ястия да се варят на сдържан огън, в никакъв случай да не стоят на огъня откакто се сварят. Морковът е най-труден за варене (около 1/2 час). Изобщо, едно вегетарианско ястие, с изключение на сухия фасул, не би трябвало да ври повече от 20-30 минути. Продуктите се подготвят, когато водата стартира да ври.

Нито зеленчуците, нито другите артикули би трябвало да се държат във вода. Избели лука, изплакни го и незабавно го нарежи, по-късно морковите и другите. Не хвани в никакъв случай обелени и нарязани артикули. Повечето витамини не устоят на светлина, други на топлота и т. н. Спанакът не би трябвало да се държи нито минута във вода.
 asdda Unsplash
Измий го в топла вода, в две три води и го сложи да ври. Ако прибавиш нещо друго към спанака, постави го 5-6 минути преди събаряне от огъня. Никога не слагай сода в боба или в кое и да е друго ястие или сладкиши. Много от витамините се разлагат и унищожават.

► Доматеното пюре или доматите са защитно средство срещу заличаване на всевъзможни витамини. Обикновено 30 на 100 се губят при готвенето.

Не би трябвало да се отваря капакът, до момента в който яденето ври. Сложи и последния артикул, виж часовника и отдръпни яденето на избраното време. Ако е на котлон, сметни, че ще се свари 10 минути след изключването на котлона, само че не го оставяй да изстине на котлона. Приготви яденето по този начин, че да е готово сега, когато седнеш да ядеш.

Яденето не трябва да се затопля повторно, тъй като се губят витамините. Добре е да се готви единствено за обед или единствено за вечеря. Добре е при всяко ястие да има нещо сурово за салата, тъй като там витамините се резервират.

Прочетете и останалите правила за готвене от учителя Дънов в нашата изложба ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР