Според учените най-новото изследване върху връзката между нивата на витамин

...
Според учените най-новото изследване върху връзката между нивата на витамин
Коментари Харесай

Витамин D е част от сложния Covid пъзел

Според учените най-новото проучване върху връзката сред равнищата на витамин D и тежките курсове на Коронавирус, е първото по рода си. Резултатите обаче не потвърждават, че витамин D защищава от заболяването. Също по този начин те не значат, че можем да заместим имунизациите с банкет на витамина.

Одобрените ваксини понижават риска от хоспитализация поради разновидността Omikron с до 90 %, изключително след бустерна доза.

По-голямата част от витамин D идва от до момента на директна слънчева светлина върху кожата. Но витаминът се намира и в храни като мазни риби, гъби и жълтъци на яйца, а също и в някои хранителни добавки. Нивата на витамин D, по-високи от 20 нанограма на милилитър, се смятат за задоволителни за множеството хора съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати, написа nationalgeographic.bg.

Резултатите, употребявани от откривателите от Университета „ Бар-Илан “ и Медицински център „ Галилея “, демонстрират позитивна връзка сред ниските равнища на витамин D и тежкия COVID-19, само че не и дали дефицитът на витамин D се е появил преди или откакто пациентите са се разболели, споделят членовете на израелския екип.

Въпреки новите данни от Израел, ние към момента не знаем сигурно дали ниските равнища на витамин D фактически са причина хората с COVID-19 да развиват съществени признаци.

Заболяванията, които могат да доведат до понижаване на равнищата на витамин D, също могат да създадат хората по-податливи на тежко протичане на COVID-19.

Но израелските откриватели предизвестяват, че ниските равнища на витамин D са „ част от комплицирания пъзел “, който стои в основата на тежкото протичане на ковид, дружно със съпътстващи болести, генетично влечение, хранителни привички и географски фактори. „ Нашето проучване постанова спомагателни изследвания, изследващи дали и по кое време добавката на витамин D може да повлияе на хода на болестта COVID-19 при засегнатите лица “, споделят те.
ТЕМА преди 19 минути 171 преди 4 часа 487 преди 19 часа 1244
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР