Според учените, на изкуствения интелект ще му трябват само няколко

...
Според учените, на изкуствения интелект ще му трябват само няколко
Коментари Харесай

Учените признаха за колко време изкуственият интелект ще унищожи света

Според учените, на изкуствения разсъдък ще му трябват единствено няколко секунди, с цел да изтрие от лицето на Земята всичките градове.

Дадените планове са оповестени в изданието DailyStar, което се базира на някогашния програмист на компанията Гугъл Лаура Нолан.

Нолан посочи, че под изкуствен интелект би трябвало да се подразбира система (или алгоритъм), кадърен да взима решения независимо, т.е. без присъединяване на индивида.
Експертът допуска да се прегледа обстановката, при която на една територия е ситуирано голямо количество роботи. В избран миг те ще стартират да реагират на дейностите на сходните на тях машини, провокирайки сериозен спор.

Ще се образува нещо, сходно на "военен изблик ".

Нолан счита, че най-лошият сюжет за боен спор ще бъде разрушаването на огромен мегаполис или, евентуално, на целия свят за няколко секунди. Според специалиста, належащо е неотложно да се откажем от използването на нуклеарно оръжие, тъй като то в най-скоро време глух да се намира под контрола на индивида.

По-рано и самият Бил Гейтс изрази терзания по отношение на по този начин наричаното военизиране на Изкуствения разсъдък. Съединени американски щати всяка година отделят милиони долари за създаването на технологии, способни независимо да ръководят военна техника.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР