Според турските медии, в момента аварийните екипи се борят с

...
Според турските медии, в момента аварийните екипи се борят с
Коментари Харесай

Пожари бушуват в 8 турски провинции, евакуират туристи

Според турските медии, сега спешните екипи се борят с горски пожари в 8 провинции. В Бодрум пламъците доближават огромен хотел. Евакуацията по суша не е допустима, по тази причина в региона са изпратени лодки да изведат туристите. Собственици на лодки също се включиха в избавителните акции за туристи, отседнали в хотели в застрашени райони. Огнената буря се популяризира и в региона на Милас, наоколо до два хотела, оповестява СCN Turk.

В турската област Анталия горския пожар унищожи къщи в град Манавгат, жителите на няколко селища са евакуирани. Има известия за трима починали и десетки ранени, заяви минути преди 19 ч. представител на държавното управление

Втори ден продължава пожарът в Анталия, наоколо до курортното населено място Манавгат. Най-малко един човек е умрял, съобщи ТАСС, като се базира на турска телевизия. Над 60 души са потърсили здравна помощ

По предварителни данни пожарът е почнал поради мощните горещини в района. Туристическите екскурзии в региона са прекратени до нормализиране на обстановката.

От администрацията на Анталия оповестиха, че пожарът не съставлява заплаха за туристическите обекти. Той е горящ към обяд в най-близката до Манавгат гора. Пламъкът се е популяризирал бързо заради мощния вятър.

Няма данни за потърпевши или бедстващи български жители при пожара, оповестиха от Министерството на външните работи.

Турските управляващи са изпратили на място екипи на пожарната и полицията, като все още не са застрашени директно туристическите зони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР